Kanadan Natalie Spooner oli vapautunut Sveitsi-voiton jälkeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Positiivinen tunnelma paistoi Natalie Spoonerin kasvoilta pelin jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kanada selätti naisten MM-kisojen avausottelussaan Sveitsin lopulta melko vaivattomasti lukemin 6−0. Kokenut hyökkääjä Natalie Spooner oli voittoon tyytyväinen.

Kanadan 28-vuotias hyökkääjä Natalie Spooner oli näkyvässä roolissa vahvoilla esityksillään ja 1+1-tehoillaan Sveitsi-pelissä. Spooner oli iloisella mielellä pelin jälkeen ja näki edistystä joukkueessaan.

− Halusimme parantaa viime turnauksesta ja pystyimmekin parantamaan monia asioita. Saimme hyvin laukauksia ja maaleja aikaiseksi. Tämä oli ensimmäinen pelimme ja tästä on hyvä jatkaa.

− Kaksi ensimmäistä eräämme eivät olleet kovin hyviä. Päätimme ottaa kolmannen erän isku kerrallaan. Pystyimme parantamaan peliämme ja lisäämään kiekonhallintaamme sekä saimme kiekkoja maalille.

MM-kisahuuma on Espoossa nousussa ja sekä joukkueiden väkeä, yleisöä kuin mediaakin odotetaan paikalle mukavissa määrin. Kauden isoin tapahtuma on odotettu tapaus myös Kanadassa ja hyökkääjä odottaa mielenkiinnolla uusia kokemuksia, varsinkin nyt, kun joukkuemäärääkin on kasvatettu.

− Tämä on todella jännittävää. MM-kisat ovat isoin vuosittainen turnauksemme. On jännittävää, kun turnaukseen lisättiin täksi vuodeksi kaksi joukkuetta ja se toi lisää pelejä. Olen niistä innoissani.

Spooner palaa innolla Suomeen

Suomi ei ole Spoonerille lainkaan uusi kokemus. Hän on vieraillut täällä veljensä luona ja myös maajoukkueasioissa.

− Veljeni asui ennen Helsingissä, kun hän työskenteli täällä. Olen vieraillut hänen luonaan ja olen ollut myös Vierumäellä neljän maan turnauksessa. Espookin on ollut todella hieno paikka tähän mennessä. Täällä on todella paljon erilaisia urheilupaikkoja ympäriinsä ja odotan innolla niiden kaikkien näkemistä.

Kanada on luonnollisesti yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Spooner tiedostaa tämän ja toteaa, että joukkueella ei ole lainkaan varaa löysäilyyn.

− Meidän täytyy olla valmiita joka peliin. Sekä Venäjä, USA että Suomi ovat kaikki meillä täällä vastassa, joten meidän täytyy parantaa joka peliin, jotta voimme voittaa heidät

Vastustajajoukkueet on toki tarkkailtu tarkasti, mutta Kanada ei lähde liikaa murehtimaan muiden peliä. Keskittyminen omaan tekemiseen on kaiken keskiössä.

− Keskitymme omaan pelitapaamme ja joukkueeseemme. Olemme harjoitelleet ja taistelleet kovaa ja jos tuomme ne joka peliin, ei ole väliä ketä vastaan pelaamme, vaan tulemme menestymään. Meidän täytyy selvittää, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät

Ensimmäisen pelin jännitys on nyt ohi ja edessä siintävät uudet haasteet.

− Ensimmäisen pelin voittaminen on aina tärkeää ja se nostaa itseluottamusta jatkoa ajatellen, Spooner toteaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle