Kanadan Gaucherin itseluottamus oli tapissa Sveitsi-voiton jälkeen: "Olemme täällä voittamassa kultaa, oli sitten kesä tai talvi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Gaucherin peliaika on ollut kortilla kisoissa, mutta tänään tuli onnistuminen maalin muodossa.
Kuva © Andy Devlin
Kanadan kärkihyökkääjän Ridly Greigin loukkaannuttua oli muilla joukkueen pelaajilla esiin astumisen paikka. Nathan Gaucher sekä Logan Stankovenin ketju vastasivat huutoon.

Kanada päihitti odotetusti Sveitsin nuorten MM-kisojen puolivälierässä luvuin 6−3. Vaahteralehtipaitojen pelaajat eivät olleet järin innoissaan ottelun pelillisestä annista. Anaheim Ducksiin kesällä varattu Nathan Gaucher tuntui tietävän tarkalleen, missä vika piili.

− Henkisesti emme olleet terävimmillämme, kuten aiemmin tällä viikolla Suomea vastaan. Älkää ymmärtäkö väärin, mielestäni me pelasimme hyvän pelin, mutta ehkä emme olleet yhtä yhtenäisiä kuin yleensä.

Puolustaja Ronan Seeley pystyi yhtymään mielipiteeseen.

− Kohtasimme tänään pienoisen vastoinkäymisen. Vaikka emme varsinaisesti olleet pelissä tappiolla, emme kuitenkaan saaneet aikaan niitä asioita, mitä halusimme tehdä.

Lyhyt kesä on tuottanut joillekin pelaajille ongelmia turnaukseen valmistautumisessa, mutta Gaucher ei ollut asiasta moksiskaan.

− Ei tämä tunnu yhtään siltä niin kuin pelaisimme kesällä. Valmistauduimme turnaukseen hyvin ja olemme motivoituneempia sitä mukaan kuin turnaus etenee. Olemme äärimmäisen innoissamme etenemisestä välieriin.

− Olemme täällä voittamassa kultaa, oli sitten kesä tai talvi, Gaucher latasi.

Kolmosketjun hyökkääjän ja Kanadan kolmanneksi parhaan pistemiehen Ridly Greigin loukkaantuessa ottelun ensimmäisessä erässä oli joukkueesta uusien pelaajien aika astua esille. Sveitsi-ottelun pistehaiksi ilmoittautui pienikokoinen Logan Stankoven, joka lateli taululle kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Keskushyökkääjän aloitusprosentti ottelussa myös huiteli 70 % tienoilla.

− Stankoven oli iso osa tämän päivän peliämme. Hän luistelee hyvin ja osaa syötellä maalille. Hänen ketjunsa oli tänään aivan loistava ja he kantoivat meidät jatkoon, Gaucher hehkutti joukkuetovereitaan.

− Stankoven oli yksi tulipallo tänään. Hän ei olisi voinut valita parempaa aikaa astua esiin pelillisesti, Seeley ylisti.

Samassa ketjussa Stankovenin kanssa pelannut Tyson Foerster oli samoilla linjoilla tämän pelaamisesta ja mainitsi samalla ketjunsa yhteispelistä.

− Meidän ketjumme on parantanut peliään jokaisessa turnauksen ottelussa. Karvauspelimme oli tänään huikeaa, jota kautta löysimme hyvin vapaata tilaa. Stankoven ja (Kent) Johnson tarjosivat minulle loistopaikat maaleihin.

Kanada saa perjantain välieräottelussa vastaansa Tšekin, joka onnistui kaatamaan ennakkosuosikkeihin kuuluneen Yhdysvallat keskiviikon puolivälierissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle