Kanadan Anthony Cirelli uskoo lujasti menestykseen – "Olemme viime peleissä parantaneet todella paljon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anthony Cirellin maalivire on ollut hyvällä tasolla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kanada valmistautui välipäivänään lohkovaiheen huipentavaan otteluun Yhdysvaltoja vastaan. Hyökkääjälupaus Anthony Cirelli näkee paljon positiivisia asioita joukkueen pelissä.

Kanadan nuoreen kaartiin lukeutuva Anthony Cirelli on ollut joukkueensa tähän mennessä kolmanneksi paras maalintekijä. Tampa Bay Lightningia edustavan keskushyökkääjän mukaan parasta Kanadaa ei olla vielä nähty.

– Meillä on mennyt aika hyvin. Olemme viime peleissä parantaneet todella paljon, Cirelli aloitti,

– Olemme saaneet itseluottamusta turnauksen aikana ja alkaneet tuntemaan toisiamme paremmin. Teemme paljon töitä, luistelemme kovasti ja selkeyttäneet pelaamista. Tavoitteenamme on parantaa peli peliltä.

Kanada koki ikävän kolauksen juuri ennen turnauksen alkua, kun joukkueen nimekkäin pelaaja John Tavares joutui jättämään MM-karkelot väliin lihasvamman takia.

– Olihan se kova menetys meille. Tavares on maailmanluokan pelaaja ja tietysti se oli syvältä, että hän joutui lähtemään. Olemme kuitenkin käsitelleet takaiskun hyvin. Kaikki haluavat pelata Kanadalle ja ottaa roolia jäällä, Cirelli totesi ja arvioi joukkueensa menestysmahdollisuuksia,

– Meillä on silti todella hyvä joukkue täällä. Kaikki joukkueessa uskovat toisiinsa, mutta täällä on silti todella kovia joukkueita, eikä yksittäistä suosikkia ole.

Yllättävä sukellus pudotuspeleissä toimi tärkeänä opetuksena

Tällä kaudella Cirelli vakiinnutti paikkansa Lightningin kokoonpanossa ja miehen henkilökohtaiset tavoitteet täyttyivät.

– NHL-kausi meni omalta osalta todella hyvin. Kaukalossa oli mukavaa olla, kun voittoja tuli ja joukkuetoverit auttoivat minua eteenpäin. Kausi ei tietenkään päättynyt kuten halusimme, mutta runkosarjassa oli todella hauskaa ja hyvää tekemistä.

Sen sijaan pudotuspelit päättyivät rajuun pettymykseen, kun Columbus Blue Jackets pieksi runkosarjan voittajajoukkueen suoraan neljässä pelissä. 

– Blue Jacketsille täytyy antaa kunniaa. He ansaitsivat voittaa ja pelasivat todella hyvin. Saimme siitä hyvää kokemusta ja tiedämme miten pelata paremmin tulevaisuudessa.

Cirellin parhaat päivät jääkiekkoilijana ovat vielä pitkällä edessä. Kehitystä jääkiekkoilijana 21-vuotias sentteri odottaa monella osa-alueella.

– Ylipäänsä pitää kehittää vähän kaikkea, kuten nopeutta, voimaa ja laukausta. Yritän saada hyvän kesän alle ja saada myös itseluottamusta tekemiseen, Cirelli kertoo lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle