Kanadalaishyökkääjä Sarah Nurse ottelusta Yhdysvaltoja vastaan: "Teimme pari virhettä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sarah Nurse oli tehokas ylivoimalla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Yhdysvallat ja Kanada pelasivat lauantaina odotetun tiukan ottelun naisten MM-kisojen A-lohkossa. Ottelussa oli paljon erikoistilanteita. Kanadan Sarah Nurse oli tehokkaana, muttei onnistunut auttamaan joukkuettaan voittoon.

Yhdysvallat ja Kanada ovat 2010-luvulla pelanneet useita maalin pelejä. Ottelun voittaja on harvoin ollut selvillä hyvissä ajoin ennen loppusummeria. Lauantai-illan kamppailu ei poikennut totutusta. Yhdysvallat voitti 3–2. Kanada oli lopussa lähellä tasoitusta ja mahdollista jatkoaikaa. Kanadalaishyökkääjä Sarah Nurse oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen ottelussa.

– Se oli kova taistelu. Yritimme pelata hyvää jääkiekkoa täydet 60 minuuttia, mutta taisteluksi meni. Hyvä alku turnaukseen. Haluamme kehittyä turnauksen edetessä ja ottaa hyvät asiat mukaamme tästä pelistä, kommentoi Nurse.

Kanada oli pitkin ottelua maalin jäljessä Yhdysvaltoja. Kanada pääsi kahdesti tasoittamaan jenkkien johdon, mutta aina Yhdysvallat karkasi uudelleen maalin johtoon.

– Teimme pari virhettä, ja he hyödynsivät ne. Meillä on pieniä asioita korjattavana, mutta mielestäni ne ovat melko helppoja työstää ja olen luottavainen lopputurnauksen suhteen, mietti Nurse.

Kanada ei tehnyt maaliakaan viidellä viittä vastaan. Ottelussa oli valtava määrä erikoistilanteita. Kanada onnistui kahdesti maalinteossa ylivoimalla. Tehot 1+1 saalistanut Nurse oli molemmissa Kanadan maaleissa mukana.

– Erikoistilanteet ratkaisevat jääkiekkopelejä. Meillä oli paljon hyviä mahdollisuuksia, ja ylivoimapelimme toimi. Kahdesti hyödynsimme erikoistilanteemme. Muutama lisää olisi haluttu, Nurse totesi.

Kanada ja Yhdysvallat ovat totuttu näkemään MM-kisojen finaaliottelussa. Nurse ei suostu ajattelemaan turnausta niin pitkälle.

– Seitsemän peliä pelataan ottelu ja päivä kerrallaan. Nyt keskitymme seuraavaan vastustajaamme, sanoi Nurse päättäväisesti.

Maanantai-iltana Kanada kohtaa seuraavassa ottelussaan Venäjän.

» Lähetä palautetta toimitukselle