Kanada voitti viimeisen alkulohkopelinsä − "Toisessa erässä pääsimme pälkähästä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tyler Myers teki Kanadan voittomaalin.
Kuva © Aleksi Koskinen
Kanada viimeisteli MM-kisojen alkulohkonsa 3−1-voitolla Tšekistä. Kapteeni Tyler Toffoli ja puolustaja Tyler Myers olivat yhtä mieltä joukkueen onnistumisista ja kehityskohteista.

Kanada pelasi MM-kisojen viimeisen lohkopelinsä ja päätti alkusarjansa 3–1-voitolla Tšekstä. Kanadan kapteeni Tyler Toffoli oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ensimmäisessä ja kolmannessa erässä.

− Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä näytimme itsellemme, miten tätä lajia pitää pelata. Toisessa erässä pääsimme pälkähästä.

Kanada kärsi edeltävässä ottelussaan yllätystappion Norjalle. Joukkue pystyi palautumaan yllätyksestä nopeasti, ja Tšekkiä vastaan kaukalossa nähtiin erilainen Kanada.

− Eilisen ottelun jälkeen pidimme palavereja siitä, miten pystymme palaamaan tasollemme. Ensimmäisessä erässä onnistuimme siinä, mihin tähtäsimme. "Monty" (Samuel Montembeault) otti muutamia isoja koppeja, pelasimme hyvää alivoimaa ja onnistuimme ylivoimalla. Tärkeitä onnistumisia.

Kanada lukitsi voitollaan paikkansa lohkonsa toisena. Vastustaja jatkopeleihin ei ole kuitenkaan vielä määriytynyt.

− Nyt täytyy levätä ja alkaa valmistautumaan. Nämä ovat niitä otteluita, joita varten tähän turnaukseen tullaan pelaamaan.

Kanadan pelissä on tämän vuoden kisoissa huomiota herättävä yksityiskohta. Yleensä pohjoisamerikkalaisessa jääkiekossa kärkiketjut pelaavat huomattavasti pohjaketjuja enemmän, ja lähes jokainen pelaaja Kanadan joukkueessa on tottunut tähän peluutukseen seurajoukkuetasolla. Nyt asiat ovat toisin, sillä tämän vuoden joukkueessa jokainen ketju pelaa lähes samoja minuutteja.

− Olemme tehneet sitä koko turnauksen. Se antaa kaikille mahdollisuuden levätä välillä ja tuoda täydet energiansa jäälle pelatessaan. Uskon menestyksemme pohjautuvan siihen. Jokainen ketju pääsi hyvin peliin mukaan, eikä kenelläkään ollut pelituntuman suhteen hankaluuksia.

Toffoli on NHL-tasolla tottunut nauttimaan kärkiketjujen peliajasta. Kysyttäessä mielipidettä maajoukkueen systeemistä, vastaus on hyvin kapteenimainen.

− Hyväksyn peluutuksen täysin. Täällä ollaan edustamassa maatamme ja voittamassa mestaruus. Pelisysteemiä on noudatettava, muuten homma ei toimi.

Pakkijärkäleen ensikihaus

Kanadan voittomaalista vastasi puolustajajärkäle Tyler Myers. Tehty tehopiste oli kaksimetrisen oman pään luudan ensimmäinen näissä MM-kisoissa.

− Kaikki lähti hyvästä aloitusvoitosta. Saimme peittävän pelaajan tiukkaan paikkaan, jossa hänen oli tehtävä valinta, kenet jättää auki. Minulle avautui tilaa, sain kiekon lapaani ja käytin paikan hyväksi.

Myers yhtyi kapteeninsa Toffolin mielipiteeseen joukkueen vahvoista hetkistä ottelun aikana.

− Voitto tuntui hyvältä. Joukkueemme ei mielestäni ole vielä pelannut oikealla tasollaan, mutta tänään pääsimme sinne. Saimme käsityksen siitä, millä tasolla pystymme joukkueena pelaamaan. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat hyviä meiltä. En pitänyt toisesta erästämme, mutta palauduimme siitä hyvin ja tästä on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle