Kanada sai helpottavan avausvoiton Norjasta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadan peli on sujunut vaihtelevasti MM-turnauksessa.
Kuva © Samuli Huikuri
Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen Kanada sai viimein voittotilinsä auki Norjaa vastaan. Joukkueen johtohahmoihin kuuluvat Connor Brown ja Darcy Kuemper huokuivat tyytyväisyyttä pelin jälkeen.

Hyökkääjä Connor Brown totesi, että voiton kaava oli lopulta yksinkertainen.

− Loimme paljon maalipaikkoja ja myös hyödynsimme niitä. Löysimme hyvän tasapainon.

Kanada oli tehnyt muokkauksia kokoonpanoonsa ja yksi uutena mukaan hypännyt pelaaja oli Andrew Mangiapane. Hyökkääjä iski myös maalin ja miehen esitys miellytti Brownia.

− Pidän siitä, miten Mangiapane pelaa. Hän auttoi hyökkäystämme, auttoi korjaamaan asioita ja osaa ajatella pelistä hyvin. Hän loi paljon paikkoja ja oli yksi iso palanen hyökkäyspelaamisemme parantumisessa, Brown kehui.

Norja nousi vielä 2−2-tasatilanteeseen toisen erän puolivälissä, mutta Kanada ei siitä hätkähtänyt, vaan pääsi nopeasti takaisin johtoon.

− Takaisin johtoon pääsy oli iso juttu meille. Se kasvatti itseluottamustamme. Huomasimme, että osaamme rakentaa peliä ja tehdä maaleja. Pelasimme joukkueena oikein ja rakensimme sen päälle, Brown iloitsi.

Maalivahti Darcy Kuemper oli samoilla linjoilla Brownin kanssa. Avausvoitto helpotti oloa.

− Päivänselvästi turnaus ei alkanut siten, miten halusimme. Olemme kuitenkin parantaneet erä erältä ja ottelu ottelulta. Siten turnauksen halutaan edistyvänkin. Meillä on ollut ongelmiakin, mutta tämä oli iso voitto meille, Kuemper iloitsi.

Kuemperilla on vahva usko myös tulevaan.

− On ollut mahtavaa ja suuri kunnia pelata Kanadan väreissä. Haluamme voittaa seuraavankin pelin ja rakentaa sen päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle