Kanada on saanut pelistään kiinni voittojen myötä − Olli Määtän NHL-pakkipari odottaa vesi kielellä Leijonia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Määttä ja Lundell ovat Kanadan leirissä tuttuja pelaajia.
Kuva © Samuli Huikuri
Kanadalla on jäljellä enää yksi ottelu alkusarjassa. Se tarvitsee tiistaina voiton Suomesta, eikä sekään välttämättä riitä jatkopaikkaan. Vaahteralehtipaidat tietävät Leijonien metkut ja ovat valmiita otteluun.

Kanada otti sunnuntaina tyylipuhtaan voiton Italiasta ja venytti mahdollisuuksiaan päästä puolivälieriin. Kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt joukkue on voittanut kuitenkin kolme viimeisintä kamppailuaan, joten on mahdollista, että jääkiekon mahtimaa kaivaa vielä tiensä alkusarjasta jatkoon.

Temppuun vaaditaan kuitenkin Suomen kaatamista. Los Angeles Kingsin Sean Walker ja Winnipeg Jetsin lupaus Cole Perfetti luottavat joukkueen pelisysteemiin.

− Vaikka johtaisimme ottelua monella maalilla, meidän on siltikin pysyttävä omassa suunnitelmassamme, totesi Walker Italia-pelin jälkeen. Kyseinen matsi ratkesi Kanadalle jo käytännössä avauskympillä.

Tiukka tilanne on tiedostettu vaahteralehtipaitojen leirissä jo alusta lähtien − kolmen tappion jälkeen ei voi enää hävitä. Calgary Flamesin hyökkääjä Andrew Mangiapane on tuonut ryhmään tehoja ja syvyyttä.

− Hän on hyvä palanen joukkueeseemme ja ykkösketjuun. Ehkä hän on se kipinä, jonka tarvitsimme, virkkoi Perfetti.

Molemmilla haastattelussa olleilla kanadalaisilla on pienoinen tuntuma Suomen joukkueeseen omasta takaa.

− Pelasin Olli Määtän kanssa jonkun verran kauden aikana yhdessä. Meidän on pelattava parasta peliämme, mikäli haluamme voittaa. Olemme voittopeleissämme kamppailleet tavalla, jolla haluamme jatkaa, Walker tuumasi.

19-vuotias Perfetti ei ole vielä ehtinyt kohdata järin paljon aikuisia pelaajia, mutta Anton Lundellin hän muistaa. Leijonat on pelannut Jets-nuorukaisen mukaan vahvasiti.

− He pelaavat vahvaa puolustuspeliä ja tekevät kovaa töitä sekä rokottavat vastustajan virheistä, tiesi Perfetti.

Suomi ja Kanada kohtaavat Riika-areenalla tiistaina kello 12.15 alkavassa ottelussa alkulohkojen päätöspäivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle