Kanada oli erittäin pettynyt surkeaan turnauksen aloitukseensa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanada on joutunut katselemaan vastustajan juhlintaa mielestään jo aivan liian monta kertaa.
Kuva © Samuli Huikuri
USA peittosi Kanadan B-lohkon iltaottelussa lukemin 5−1. Kanada hävisi jo aiemmin sensaatiomaisesti Latvialle, eikä umpisurkea aloitus ole ilahduttanut joukkuetta lainkaan.

Liigasta tuttu hyökkääjä Justin Danforth pääsi jakamaan hyvin vastuuta Kanadan ensimmäisissä peleissä, mutta oli kaukana tyytyväisestä niiden suhteen.

− Tämä ei tietenkään ole ollut se tapa, jolla halusimme aloittaa turnauksen. Mielestäni eilisessä Latvia-pelissä oli monta positiivista asiaa. Tänäänkin pelasimme omaa peliämme avauserässä, mutta sitten se hajosi.

Kanadan joukkueen yhteinen valmistautuminen jäi todella lyhyeksi ja kaikki pelaajat eivät ole tottuneet suurempaan eurooppalaiseen kaukaloon, mutta Danforth kieltäytyi piiloutumasta tekosyiden taakse.

− Ehdimme harjoitella vain kolmesti yhdessä ennen kuin turnaus alkoi. Sellainen ei ole koskaan helppoa, mutta se on vain tekosyy.

− Nuoremmat pelaajat yrittävät tottua isoon jäähän, koska se on erilaista. Olen pelannut itse sillä ja tottumisessa vie aikansa. Sen lisäksi peli on hieman erilaista kuin pohjoisamerikkalainen tyyli, joten siitä meidän täytyy vain selvitä ja rakentaa sen pohjalta, mies totesi.

Hyökkääjäkollega Maxime Contois manasi joukkueen tehotonta viimeistelyä. Kahdessa pelissä tehty yksi maali ei mairittele jääkiekon suurmaata.

− Jouduimme odottamaan kuusi erää ensimmäisen maalin tekemiseksi. Nyt kun saimme sen, voimme pelata vapautuneemmin ja tulemme tekemään paljon lisää. Se oli iso helpotus, mutta työtä on vielä paljon jäljellä, Comtois kuitenkin uskoi tulevaan.

Päävalmentaja Gallantilla oli selvä resepti tulevaan

Kanadan päävalmentaja Gerard Gallant ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta tiesi jo lääkkeet parempaan tulevaisuuteen.

− Pidin todella ensimmäisestä erästämme, pelasimme omaa peliämme, karvasimme hyvin ja loimme hyviä maalipaikkoja. Toisesta erästä eteenpäin pelimme oli kamalaa.

− Meidän täytyy pitää parempaa huolta kiekosta. USA teki kolme maalia b-pisteiltä ja ne kimpoilivat vielä maalin edestäkin. Meidän täytyy päästä laukausten tielle ja blokata niitä. Maalivahdin täytyy nähdä kiekko, Gallant päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle