Kalle Väisänen vaatii Suomelta vahvempaa kamppailua puolivälierässä Ruotsia vastaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kalle Väisänen oli voittamassa Ruotsia elokuun MM-kisoissa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuoret Leijonat kohtaa puolivälierissä A-lohkon kolmanneksi sijoittuneen Ruotsin. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun selvänumeroinen tappio niskassaan Suomen hävittyä Yhdysvalloille 2–6 ja Ruotsi vastaavasti Kanadalle lukemin 1–5.

Elokuun MM-kisoissa joukkueet iskivät yhteen välierissä, jolloin Suomi oli parempi luvuin 1–0 ja eteni finaaliin.

Tuolloin mukana ollut Kalle Väisänen tietää hyvin, millainen joukkue Nuorilla Leijonilla on seuraavassa ottelussa vastassa. Vauhtia puolivälierästä ei tule hänen mukaansa puuttumaan.

– Odotan todella kovavauhtista peliä. Ruotsilla on hyvä, todella hyvin luisteleva joukkue. Siitä tulee kova peli, meidän pitää olla valmiina, Väisänen kommentoi.

Suomen tähänastiset otteet turnauksessa eivät ole täysin vakuuttaneet, joskaan puolivälierävastustaja Ruotsikaan ei ole esiintynyt erityisen hyvin.

Voitto rakkaasta naapurista on siis täysin saavutettavissa, eikä tässä kohtaa turnausta tarvitse olla kuin parempi joukkue otteluparista. Väisäsen resepti ottelun voittamiseksi on yksinkertainen.

"Nyt ei ole väliä, miten voitto tulee, koska se vain pitää kairata."

– Jaksamalla jauhaa omaa peliämme. Luotamme omaan tekemiseemme. Nyt ei ole väliä, miten voitto tulee, koska se vain pitää kairata, TPS-laituri toteaa.

Alkulohkon päätösottelussaan täysin Yhdysvaltojen jalkoihin jäänyt Suomi oli käytännössä jokaisella osa-alueella vastustajaansa perässä. Jo ennen turnausta huolta herättänyt fyysisyyden puute oli näistä yksi, mikä näkyi Yhdysvallat-ottelussa hävittyinä kaksinkamppailuina. Tässä Väisänen näkee ison kehityskohteen Ruotsi-puolivälierään.

– Kamppailupelaaminen on iso kehityskohde. Hävisimme siinä Yhdysvalloille roimasti. Sitä pitää kehittää aika paljon huomiselle.

Väisänen pelaa turnauksessa Sami Päivärinnan ja Konsta Kapasen kanssa samassa ketjussa. Kolmikon muodostama hyökkäysketju oli etenkin Suomen ensimmäisissä otteluissa näkyvä vastaten muun muassa molemmista Sveitsi-ottelun maaleista.

Pitkänhuiskea hyökkääjä on tyytyväinen omiin ja ketjunsa esityksiin kisoissa toistaiseksi.

– Minulla on hyvä kenttä ja sen kanssa olemme pystyneet pelata hyvässä rytmissä ja paineistettua hyvin, niin ihan hyvin on mennyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle