Kalle Maalahti halusi Tampereelle uskoen Ilveksen uuteen tulemiseen − "Vahvuuteni on juuri tällaisessa pelaamisessa"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Saana Hakala

Ilves voitti vuoden 2019 Tampere Cupissa kyseisen turnauksen ensimmäistä kertaa sen 30-vuotisen historian aikana. Tämä fakta yllätti myös joukkueen uuden puolustajan Kalle Maalahden.

− Okei, aika yllättävää. Kiva kuulla tuosta. Oli kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan, kun olen mukana uudessa joukkueessa ja kesällä alla maisemanvaihdos.

Vaikka 28-vuotiaalla pelurilla on allaan vasta pari viikkoa joukkueharjoittelua ja kaksi harjoitusottelua, on kuva joukkueen iskukyvystä piirtynyt jo mieleen.

− Näyttäisi siltä, että olemme raikasjalkainen ja taitava, maalintekoon pystyvä joukkue. Tänään huomasimme, että viimeisen erän johtoasemassa pelaamisessa on petrattavaa. Peli ei saisi lässähtää ja jänteen olisi kestettävä.

Karri Kiven valmennusfilosofia tunnetaan rohkeasta ja vauhdikkaasta pelistään. Maalahti istuu omasta mielestään tähän sapluunaan hyvin. Mies pääsi HIFK:ta vastaan kumauttamaan ensimmäisen maalinsa tamperelaisten riveissä.

− Sain pelata vahvuuksillani. Ilveksessä kannustetaan pakkeja luistelemaan itse paljon ja tukemaan hyökkäyksiä. Koen, että vahvuuteni ovat juuri tällaisessa pelaamisessa. Lisäksi ylivoimalla on tultava tulosta.

Ilves on joukkueena erittäin nuori ja monet vastuunkantajat ovat hädin tuskin 20 ikävuotta täyttäneitä. Lappeenrantalaislähtöinen konkari on istunut hyvin pukukoppiin, vaikka puheissa vilisevät muun muassa nuorison suosikkipelit.

− Kyllä he siitä Fortnitestäkin joskus puhuvat, mutta olemme aika samanhenkistä porukkaa iästä riippumatta, avaa Maalahti Ilveksen pukukoppielämää.

Rutinoitunut puolustaja ehti pelata pitkän tovin SaiPassa ennen siirtymistään Tampereelle. Syitä muutokseen oli monia.

− Ilveksen uusi tuleminen ja se, että pidän joukkueen pelityylistä ja kulttuurista. Ennen kauden alkua meidän on opittava pitämään pelin jänne kestävänä. Vastustajan pomppumaalien ei pidä lässäyttää meidän pelaamistamme. Kuuluisa 60 minuutin hyvä peli on tavoitteena, pohtii Maalahti tupsukorvien työsarkaa ennen runkosarjan alkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle