Kalervo Kummola uskoo René Faselin aseman kestävän − "Meillä oli IIHF:n kokouksessa hyvä henki"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kalervo Kummola oli maanantaina puheliaalla tuulella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kalervo Kummola yllättyi IIHF:n puheenjohtajan René Faselin viimeviikkoisista kommenteista, joiden mukaan Kummola olisi poliittisen painostuksen vuoksi vaatinut MM-kisoja pois Valko-Venäjältä.

− Minkäänlaista poliittista painostusta ei ole tullut minua eikä muita jääkiekkoliittoja kohtaan, Kummola vakuutti.

Kummola uskoo kuitenkin, että IIHF:n hallituskauden viimeiset kahdeksan kuukautta sujuvat Faselin johdolla hyvässä hengessä. Syyskuussa 2021 IIHF:n hallitus vaihtuu.

− Tänään meillä oli IIHF:n kokouksessa hyvä henki. Faselilla on tukijoita, mutta joka tapauksessa hän jää hallituksesta syksyllä pois kuten minäkin. Sitten IIHF saa uuden puheenjohtajan ja muun hallituksen.

Vuodesta 1992 jääkiekon miesten MM-kisoja sponsoroinut tšekkiläinen automerkki Škoda ilmoitti viime viikolla, ettei se jatka kisojen pääyhteistyökumppanina, jos MM-kisat pelataan Valko-Venäjällä.

Kummola ei osaa sanoa varmaksi, jatkuuko Škodan rahakas yhteistyö kisaisännyyden vaihtuessa, mutta siitä hän ei vaikuttanut olevan huolissaan.

− Eihän se sopimus vaikuta meihin suoraan. Meillä on kahdeksan vuoden sopimus Infrontin kanssa, joka on ostanut MM-kisojen tv- ja mediaoikeudet. En tiedä, ryhtyvätkö he nyt hankkimaan uutta autosponsoria.

"Luulen, että tässä tapauksessa Škoda haluaa jatkaa MM-kisojen sponsorointia"

− Tämä oli harkittu markkinointitemppu Škodalta. Heillä on ollut juuri nyt laaja tv-mainoskampanja Suomessa ja varmasti myös Keski-Euroopassa. Luulen, että tässä tapauksessa Škoda haluaa jatkaa MM-kisojen sponsorointia, Kummola arveli.

MM-kisojen vakuutusasioita on tutkittu viime viikkoina urakalla. IIHF halusi varmistua siitä, ettei kisojen siirto aiheuta vakuutusehtoihin yllättäviä muutoksia.

− Lakimies neuvotteli vakuutusyhtiön kanssa useamman viikon MM-kisakaupungin mahdollisesta siirrosta, aiheuttaako se meille ongelmia. Tämä ei ole niin paha tilanne vakuutuksen kannalta kuin viime keväänä, sillä nythän MM-kisat pelataan kyllä, Kummola paljasti.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsi IIHF:n päätöksestä siirtää MM-kisat pois Valko-Venäjältä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Nummela korosti pohjoismaista yhteistyötä

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela oli huojentunut IIHF:n päätöksestä siirtää vuoden 2021 MM-kisat pois Valko-Venäjältä.

− Hyvä, että päätös on nyt tehty. Suomen jääkiekkoliiton mukaan tämä oli ainoa oikea päätös. Tällaisessa tilanteessa Valko-Venäjällä ei pidä eikä voi pelata, Nummela lausui.

Yksin Suomi ei voinut MM-kisaisännän siirtoon vaikuttaa, vaan yhteistyö oli avainasemassa.

− Pienen alkukankeuden jälkeen löysimme Pohjoismaiden liittojen kesken yhteisen sävelen. Lähdimme siitä, että etsimme yhteistyötä niiden maiden liittojen kanssa, joilla on samanlainen arvomaailma kuin meillä.

− Ellei Kummola olisi elokuusta 2020 alkaen nostanut asiaa nostanut esille, niin emme tiedä, missä nyt olisimme. Olemme todella kiitollisia "Kalelle", Nummela kehui.

Nyt Nummela ja muu Suomen jääkiekkoliitto tähtää täysillä kevään 2021 MM-kisoihin.

− MM-kisat pystytään tässäkin pandemiatilanteessa pelaamaan. Siltä osin nyt yksi epävarmuustekijä on poistunut Leijoniltakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle