KalPassa jatkava Kim Nousiainen odottaa pelien jatkumista – ”Kiima on nyt sen verran kova”

LIIGA / Haastattelu
Kim Nousiainen on parantanut kokonaisvaltaista pelaamista.
KalPan 20-vuotias Kim Nousiainen on noussut Liigan nuorten puolustajien eliittiin. Kiekollisesti taitava nuorukainen on kehittänyt peliään kokonaisvaltaisempaan suuntaan ja toivoo pystyvänsä auttamaan joukkueensa kevään pudotuspeleissä aina mitaleille asti.

KalPan kanssa hiljattainen vuoden jatkosopimuksen tehnyt puolustaja Kim Nousiainen on jatkanut viime kauden hyvää virettään ja on ollut kuopiolaisten luottopuolustajia kuluneella kaudella. Nuori puolustaja on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen näinä haastavina aikoina.

− Ihan hyvin meillä on mennyt. Vähän erikoisia aikojahan tässä vaan on ollut. Pelejä on ollut paljon normaalia vähemmän muutoinkin, ja meillä on toiseksi vähiten pelattuja pelejä tällä hetkellä. Tasaisuutta pelaamiseen vielä haetaan, muutoin olen tyytyväinen meidän tekemiseemme.

Nousiaisen oma pistesaldo on 16 pelin jälkeen 4+2, johon nuorukainen haluaa saada muutosta kevätkaudella.

− Ei oma pelaaminen nyt ihan huonosti ole mennyt, toki pisteitä olisi voinut tulla enemmänkin. Toisaalta olen pystynyt entistä paremmin auttamaan joukkuetta pelaamalla kokonaisvaltaisemmin. Kevätkaudelta toivon enemmän pisteitä, mutta tietysti oman pään puhtaana pitäminen on myös tärkeää. Myös ylivoimalla pitäisi tehoja saada enemmän.

KalPalla on edellisen kerran pelannut marraskuun lopulla, ja seuraava peli pitäisi olla joulun jälkeisenä sunnuntaina. Nousiainen odottaa luonnollisesti pelien alkamista innokkaana, vaikka ottelut pelataankin tyhjille katsomoille.

− Olemme saaneet melko hyvin harjoitella tauon aikana. Emme ole mihinkään varsinaisesti kiinnittänyt erikoishuomioita, vaan melko kokonaisvaltaisesti olemme harjoitelleet. Itsellä ei ole kokemusta pelaamisesta tyhjille katsomoille, mutta nyt kaikilla on niin kova kiima pelien suhteen, ettei se varmaankaan pelaajiin paljoa vaikuta. Pääasia että saadaan pelata.

KalPa on saanut harjoitella hyvin ja on valmis taistelemaan liigapisteitä tauon jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tauon aikana ovat Liigasta kadonneet NHL-lainapelaajat. Nousiainen ei kuitenkaan näe sen muuttavan voimasuhteita mitenkään ratkaisevasti.

− Jonkin verran heidän lähtönsä varmasti vaikuttaa, mutta tuskin mitenkään ratkaisevasti. Ne joukkueet, joilla näitä pelaajia on ollut, ovat olleet tietoisia tilanteista ja heillä on varmasti ollut suunnitelmat valmiina.

Kevätkaudella saatetaan pelejä joutua vielä siirtelemään ja niitä ehkä pelataan melko nopeassakin tahdissa. Tähän ovat kuopiolaisetkin varautuneet.

− Saattaa olla, että kevätkaudesta tulee tiivis ja raskas, mutta silloin nimenomaan korostuu kaukalon ulkopuolinen tekeminen. Lepo, ravinto ja palautuksen huomioiminen korostuvat selvästi. Täytyy myös itse tehdä kaikki asiat niin hyvin, ettei ainakaan pahenna tilannetta entisestään.

Nousiaisen mukaan KalPa on valmis taistelemaan mitaleista.

− Sen eteen tehdään kovasti töitä, että menestystä tulee. Olemme osoittaneet, että pystymme pelaamaan ihan top-jääkiekkoa. Liiga on todella tasainen, eikä siellä ole ketään selvästi toisia parempaa. Uskon, että pelaamme mitaleista.

U20-MM-kisat ovat myös nuoren puolustajan kiinnostuksen kohteena. Hänellä itselläänhän on U18-maailmanmestaruus voitettuna.

− Kyllä niitä kisoja seuraa ihan mielellään, ainakin tuloksien valossa. Täytyy hiukan miettiä otteluiden alkamisaikaa, kannattaako ihan livenä pelejä seurata. Joukkueessa on meiltäkin yksi pelaaja (Benjamin Korhonen) ja pari tuttua viime kauden kisajoukkueestakin. Ihan hyvän näköinen jengi näyttäisi olevan kasassa, uskoisin joukkueen tuovan mitalin.

Nousiaisen päällä on usein nähty myös leijonapaita.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nousiainen varattiin kesällä 2019 NHL:n varaustilaisuudessa neljännellä kierroksella. Hänet varannut Los Angeles Kings on seurannut nuorukaisen otteita kuluvallakin kaudella.

− Kyllä heidän kanssaan tulee keskusteltua melko usein. Tiedän heidän myös seuranneen pelejäni tällä kaudella. Olen tyytyväinen heidän palautteeseensa ja toimintaansa. Toivottavasti ensi kesänä onnistuisi jo lähteä tulokasleirille näyttämään omat taidot.

Joulupukillekin Nousiaisella on pari toivetta.

− Viime kesänä kaverit houkuttelivat pelaamaan golfia, joten jos jotain golf-tarvikkeita vaikka saisi, niin olisi kiva. Tietysti myös sitä, että tämä tilanne kääntyisi jo parempaan suuntaan ja palattaisiin normaalimpaan tilaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle