KalPan toimitusjohtaja kommentoi seuraikoni Tuomas Kiiskisen lipsahtamista SaiPaan: "Pätkäsopimus ei sopinut suunnitelmiimme, Kiiskinen jatkaa ulkomailla myös tulevaisuudessa"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Kiiskinen ei ole palaamassa Kuopioon myöskään ensi kaudella.
Kuva © Donbass Donetsk - www.hcdonbass.com
KalPan kasvatti ja seuralegenda Tuomas Kiiskisen yllätyssiirto SaiPaan on synnyttänyt kuopiolaiskannattajien keskuudessa myrskyn. Lokakuun lopussa Skellefteåån siirtyvä laitahyökkääjä jättää KalPa-fanit nuolemaan näppejään todennäköisesti myös ensi kaudella.

Tuomas Kiiskisen, 32, siirto SaiPaan oli monelle jääkiekon seuraajalle iso yllätys. Suurimmat laineet löivät Kuopiossa, jossa kannattajat ovat odottaneet seuraikonin paluuta jo vuosien ajan. Seuran kannattajat ovat purkaneet pettymystään esimerkiksi Jatkoajan keskustelupalstalla.

KalPan toimitusjohtajan Toni Saksmanin mukaan kuopiolaisseura ja Kiiskinen ovat neuvotelleet pelaajasiirrosta useaan kertaan ilman tulosta.

− Meillä on ollut aktiivinen ja avoin keskusteluyhteys Kiiskisen kanssa jo todella kauan. Keskustelimme sopimuksesta koko tätä kautta koskien kahteen kertaan viime talven aikana sekä vielä kertaalleen uudelleen kesäkuussa. Saimme vastauksen, että hän tavoittelee pelipaikkaa ulkomailta, Saksman kommentoi Jatkoajalle.

− Tiesimme nytkin tarkalleen hänen tilanteensa, siis sen, että Tuomas hakee lyhyttä sopimusta Suomeen, ennen kuin Skellefteå-sopimus lokakuussa alkaa. Asiaa käsiteltiin viimeksi viime viikolla, mutta tämä pätkäsopimus ei sopinut meidän suunnitelmiimme. Me haluamme työstää tämän joukkueen yhtenäisyyttä ja yhteispeliä.

KalPan toimitusjohtajan mukaan lopulta kuopiolaisseura oli se, joka kieltäytyi kuukauden mittaisesta sopimuksesta.

− Olen ymmärtänyt, että pelaaja on tulevaisuudessakin kiinnostunut jatkamaan ulkomailla. Viime viikolla pöydällä oli vaihtoehto, jossa Kiiskinen olisi pelannut nyt lyhyen pätkän meillä ja sitoutunut samalla myös ensi kaudeksi. Tämä ei hänelle sopinut, joten kun myös terveystilanteemme on hyvä, niin me emme nähneet tarvetta pelkälle pätkäsopimukselle.

Saksman myös yllättäen vahvistaa, että Kuopiossa lempinimellä Niiralan Maltsev tunnettu Kiiskinen ei todennäköisesti ole palaamassa Kuopioon vielä ensi kaudellakaan.

− Meillä on tieto, että hän haluaa jatkaa ulkomailla myös tämän kauden jälkeen. Tällä hetkellä meillä ei ole keskusteluja käynnissä ensi kautta koskien, sillä hän tavoittelee uransa jatkamista Suomen ulkopuolella.

KalPa sai ikäviä uutisia viime viikolla, kun Joni Ikosen loukkaantuminen osoittautui ennakoitua pahemmaksi. Isoon rooliin suunnitellun Ikosen pitkä poissaolo ei kuitenkaan aktivoi KalPan liikkeitä siirtomarkkinoilla.

− Ikosen loukkaantuminen ei vaikuta tällä hetkellä suunnitelmiimme. Joukkueen terveystilanne on yleisesti hyvä. Valmennusjohto on korostanut, että he haluavat luoda tätä ryhmää yhtenäiseksi. Viime kaudella sekä HPK että Leijonat näyttivät esimerkkiä, että yhtenäisyys on paras tie menestykseen.

− Meillä on toki budjetissa reagointivaraa. Tilannetta katsotaan ja siihen aina reagoidaan tarpeen mukaan, mutta tällä hetkellä joukkueen vahvistamiseksi ei ole minkäänlaisia suunnitelmia, Saksman kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle