KalPan tehopakki Colby Sissons − "Yritän päästä ensin 14 pisteeseen"

LIIGA / Haastattelu
Colby Sissons on ollut juhlimassa usein KalPan tekemiä maaleja.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
KalPan kausi ei ole lähtenyt kovinkaan vahvasti käyntiin, ja kuopiolaisryhmä on 11 pelatun ottelun jälkeen pudotuspeliviivan alapuolella. Kanadalaispuolustaja Colby Sissons sen sijaan etenee seuran ennätyspistetahdissa.

KalPa on voittanut alkukaudella viisi ottelua ja hävinnyt kuusi. Tasaisessa sarjassa se tuo tällä hetkellä sijan 11. HIFK oli lauantain ottelussa tehokas ja vei täyden pistepotin maalein 6−3.

− HIFK tuli todella vahvasti peliin. Heidän joukkueensa on erittäin nopea, ja he pelasivat hyvän pelin tänään. Me emme päässeet parhaasemme ja se näkyi tulostaululla, puolustaja Colby Sissons myöntää.

Yksi ottelun ratkaisun hetkistä nähtiin, kun Jaakko Lantta ajettiin polvitaklauksesta suihkuun toisen erän lopulla. HIFK teki voittomaaliksi jääneen neljännen osumansa ylivoimalla kolmannen erän alussa.

− Kyllä se neljäs maali satutti meitä sen jälkeen, kun olimme selvittäneen suuren osan alivoimastamme, Sissons näki.

KalPan kolmesta maalintekijästä Saku Salmela ja Oliver Kapanen onnistuivat maalinteossa ensimmäisen kerran tällä kaudella. Erityisesti jälkimmäisen puolesta Sissons on tyytyväinen.

− Se on tärkeää heille. Oliver on pelannut viime aikoina hyvin, mutta hyvä, että hän nyt onnistui. Hän on ikäisekseen erittäin hyvä pelaaja, ja uskon että tämän maalin myötä hän nousee jatkossa paremmin esiin.

KalPan peli on ailahdellut alkukaudella ja lokakuun aikana kolmen pisteen voitto on vielä ottamatta. Viime viikolla Sport kaatui jatkoajalla.

− Tässä sarjassa on paljon hyviä joukkueita, ja meillä on ollut varsin vaativa sarjaohjelma tähän mennessä. Pelimme on ollut ailahtelevaa. On asioita, mitä meidän täytyy parantaa, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan.

Sissons on aloittanut kauden tehokkaammin kuin kukaan KalPa-puolustaja koskaan. Liiga toi aiemmin esiin, että kymmenessä ottelussa Peter Slanina ylsi myös 12 pisteeseen 34 vuotta sitten. Kauden 11. ottelussaan Slanina jäi pisteittä, kun taas Sissonsille illan HIFK-ottelu toi syöttöpisteen viimeisen minuutin kavennusosumaan.

− Tämän joukkueen historiassa on ollut paljon hyviä puolustajia, joten se, että voi tehdä seurahistoriaa on hienoa. Tehoilusta täytyy antaa suuri kiitos meidän ylivoimapelillemme.

Puolustajien kauden seuraennätys on Juha Tuohimaan 45 pistettä, mutta niin pitkälle Sissons ei vielä ajattele.

− Yritän päästä ensin 14 pisteeseen, hän hymähti.

Tälle kaudelle KalPan päävalmentaja vaihtui Tommi Miettisestä Petri Karjalaiseen. Sissons ymmärtää Miettisen merkityksen seuralle, mutta piti samalla muutosta tervetulleena.

− Tiedän, että se on kliseisesti sanottu, mutta Karjalainen on erittäin hyvä keskustelemaan asioista. Joitain pieniä asioita on muuttunut, mutta koen että aina välillä on hyvä saada uutta ääntä koppiin. Systeemi on kuitenkin aika samanlainen, ja meillä on paljon samoja pelaajia joukkueessa.

Aiemmin tällä viikolla KalPa ehti pelata TPS:ää vastaan Turussa. Ottelu päättyi TPS:n voittoon voittomaalikilpailussa.

− Puhuimme ennen ottelua, että pelaamme varsin samalla tavalla kuin vastustaja. Oli tietysti kova paikka, että emme voittaneet peliä, mutta varmasti hän oli tyytyväinen. Tommi teki paljon hyvää tälle organisaatiolle.

Mitä kanadalainen ajattelee sitten KalPan kauden jatkosta? Ensi viikolla ohjelmassa ovat ottelut KooKoota, HPK:ta ja Sportia vastaan.

− Meidän täytyy pystyä ottamaan kolmen pisteen voittoja, ja pitää olla parempi joukkueena. Tällaisien jaksojen ei pidä kestää liian kauan, toivottavasti laiva kääntyy pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle