KalPan päävalmentaja Miettinen arvioi omiensa otteita Nuorissa Leijonissa − "Maalivahtipeli ei ollut ennen välierää tasolla, jolla sen pitäisi olla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tommi Miettinen luotsaa Liigassa KalPaa.
Kuva © Saimi Airaksinen

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen on iloinen siitä, että peräti viisi hänen valmennuksessaan viime kaudella ollutta pelaajaa on mukana taistelemassa MM-kullasta nuorten kisoissa Edmontonissa.

− Historiallinen tilanne KalPalta seurana, sillä ikinä ei ole ollut lähellekään tuollasta määrää pelaajia yksissä kisoissa. Olen seurannut pelejä Kanada-ottelua lukuunottamatta, Miettinen totesi.

Kuopiolaisten riveistä Nuorissa Leijonissa ovat mukana maalivahti Juha Jatkola, puolustaja Kasper Puutio ja hyökkääjät Kasper Simontaival, Juuso Mäenpää ja Oliver Kapanen.

Suomen kapteenistoon kuuluva Puutio kerää Miettisen kehut.

− Puutio on iso pelaaja johtajaominaisuuksiltaan ja hän on monikäyttöinen pelaaja kaikkiin rooleihin. Hän on ollut joukkueen tärkeimpiä pelaajia koko ajan ja hän on esiintynyt tosi tasaisesti.

Kasper Puutio ponnisti Nuorten Leijonien johtavaksi pelaajaksi KalPasta.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Myös pienikokoinen väkkärä Simontaival on esiintynyt Miettisen mielestä hyvin.

− Hän on tuonut apuja ylivoimapeliin ja on (päävalmentaja Antti) Pennaselle tärkeä pelaaja siinä roolissa. Tietyllä tavalla hän herää henkiin aina siellä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. On siellä oivaltava pelaaja. Hänellä on vielä vähän kehitettävää kokonaisvaltaisessa pelissä ja fysiikassa.

Kapanen on ollut Nuorissa Leijonissa alempien ketjujen puurtaja. Hänelle KalPa-valmentajalla on esittää myös kehityskohteita.

− Pennanen käyttää Kapasta paljon esimerkiksi alivoimalla. Ruotsiakin vastaan hän oli kahden miehen alivoimalla tappamassa jäähyjä. Hän on älykäs pelaaja, kahden suunnan keskushyökkääjä ja hän pystyy tunnolliseen sentteripeliin. Hän on myös hyvä aloitusympyrässä ja pelaa vastuullisesti. Toivoisin, että hän pystyisi tuottamaan pikkuisen enemmän hyökkäyspäähän ja saisi rohkeutta lisää, Miettinen toteaa.

Kokoonpanomuutokset näkyvät

Päävalmentaja Pennanen on muovannut joukkueensa pelaavaa ryhmitystä oikeastaan jokaiseen otteluun.

− Mäenpää on ollut roolin suhteen haastavassa asemassa, sillä hän ei ole ollut koko aikaa kokoonpanossa. Aina, kun hän on tullut sisään, hän on minun silmääni suoriutunut erinomaisesti. Eilenkin hän oli pelissä tosi hyvä. Hän oli jo viime kaudella iso pelaaja meille. Hän pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa, Miettinen virkkoo.

Juuso Mäenpää oli viime kaudella KalPalle tärkeä pelaaja.

Ennakko-odotuksiin nähden kenties isoimman muutoksen rooliinsa ja otteisiinsa on kokenut maalivahti Jatkola. Miettinen oli mielissään suojattinsa onnistuneesta välieräpelistä.

− Jatkola varmaan lähtökohtaisesti tiesi, että tulee olemaan toinen pelaavista maalivahdeista. Fakta on minusta se, että Suomen maalivahtipeli ei ollut ennen välierää tasolla, jolla sen pitäisi olla. Se oli ollut kohtuullista, muttei priimaa. Jatkola sai tilaisuuden ja sai mahtavan onnistumisen.

− Hän ei olisi voinut pelata superpeliä parempaan paikkaan. Hän on rauhallinen mies ja lahjakas maalivahti. Hänellä on hyvät avut tehdä itselleen hyvä ura. Suomi tarvitsee vastaavanlaisen maalivahtipelin finaalissa, jos haluaa voittaa, KalPan päävalmentaja Miettinen huomauttaa lopuksi.

Suomi ja Kanada kohtaavat nuorten MM-kisojen finaalissa, joka pelataan Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle