KalPan keväinen pettymys on vaihtunut taisteluasenteeseen – Tiina Ranne uskoo joukkueen uusivan finaalipaikkansa ensi keväänä

Naisten Liiga / Haastattelu
Tiina Ranne odottaa, että samanlaisia tuuletuksia pääsee tekemään myös alkavalla kaudella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kuopiossa odotetaan uuden kauden alkua innolla. Keväällä kohdannut pettymys kauden keskeytymisestä juuri ennen finaalisarjaa on nostanut nälkää. KalPan Tiina Ranne odottaa kauden alkua pitkän kevään jälkeen.

KalPan kausi päättyi keväällä suureen pettymykseen. Historiallinen finaalipaikka oli juuri varmistunut, mutta seuraavana päivänä Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti keskeyttävänsä kaikki alaisuudessaan olevat sarjat. Tilanne harmitti pelaajia, mutta ymmärrys tilanteeseen löytyi. KalPan maalivahti Tiina Ranne, 26, muistelee keväisiä tunnelmia ja avaa tunnelmiaan kuluvalla viikolla alkavasta kaudesta.

– Voiton kaivaminen viidennestä välierästä toi mahtavan fiiliksen. Täyttä riemun tunnetta ei silti vielä antanut luvan tuntea, kun oli niin kova halu päästä voittamaan koko sarja. Seuraavana päivänä sitten murskattiin voiton jälkeiset tunnelmat liiton ilmoituksella, Ranne muistelee.

– Osalle pelaajista finaalit olisivat olleet ensimmäiset ikinä. Vaikka asia harmitti kovasti, kyllä sen ymmärsi, että kyseessä ovat jääkiekkoa isommat asiat. 

Naiskiekko alkoi kiinnostamaan ihmisiä Kuopiossa laajemmin välierätaiston aikana. Finaalisarjaan oli odotettavissa yleisöryntäys.

"Haluaisin kuitenkin olla vielä tulevaisuudessa kansainvälisen tason maalivahti"

– Sarjan keskeyttäminen harmitti, sillä keväällä Kuopiossa ihmiset alkoivat löytää tiensä halliin. Kannustus kuului jäälle asti, ei pelkästään yksittäisten äitien huutoja, Ranne kertoo.

– Myös sellaiset ihmiset, joita ei olisi uskonut naiskiekon kiinnostavan, toivottivat onnea ja kertoivat seuraavansa otteluita Ruudun kautta tai tulemalla jopa paikan päälle hallille, Ranne jatkaa.

Uuteen kauteen innokkailla fiiliksillä ja hyvällä kunnolla

Kausi 2020-2021 on merkityksellinen monellakin tapaa. Edellisen kauden keskeytyminen ennen aikojaan ja pitkä omatoimijakso ovat kasvattaneet pelaamisen nälkää. Tavoitteena on, että keväällä Kuopiossa pelataan finaalisarjaa ja pelaajien kaulaa koristavat kirkkaimmat mitalit. Ranne odottaa kauden alkua iloisissa ja odottavissa tunnelmissa.

– Odotan innolla tulevaa kautta, viime kaudesta jäi niin sisuuntunut olo, että tällä kaudella ei ainakaan vähempään tyydytä. Tietenkin jännittää, kun ensimmäiset pelit alkavat, mutta uskon meillä olevan hyvän joukkueen kasassa, jolla on mahdollista voittaa otteluita, Ranne avaa tunnelmia. 

Ranteen katse on tiukasti Naisten Liigan avausviikonlopussa.

Koronatilanne toi muutoksia joukkueen treenaamiseen muuttamalla omatoimijakson huomattavasti pidemmäksi, mitä se normaalioloissa olisi. Ranne ei kuitenkaan kokenut, että tilanne olisi vaikuttanut häneen merkittävästi, sillä hän treenaa normaalioloissakin kesät Kuopion ulkopuolella.

– Itsellä ei ollut mitään ongelmaa treenaamisessa, sillä minulla oli käytössä omat välineet punttitreeneihin. Jokaiselle tehtiin henkilökohtainen ohjelma sen mukaan, mitä välineitä ja tiloja oli käytössä.

– Pitkä omatoimijakso mahdollisti sen, että saimme pidemmän peruskuntokauden, jolloin fyysistä kuntoa sai kehitettyä paremmin. Heinäkuun aikana sitten aloitimme taas treenaamisen yhdessä, noin pari viikkoa aiemmin, mitä normaalisti, Ranne kertoo.

Tavoitteita löytyy niin seurajoukkueessa kuin maajoukkueessa

Muutaman vuoden tauon jälkeen Ranne oli mukana naisten maajoukkueleirillä elokuun lopussa Vierumäellä. Kutsu leirille antoi uskoa omiin kykyihin ja vie jälleen lähemmäs kohti unelmia. Naisten Liigassa tavoitteena on puolestaan vakiinnuttaa rooli pelaavan maalivahdin asemassa. 

– Henkilökohtainen tavoitteeni alkavalle kaudelle on kehittää itseäni jatkuvasti. Haluan pelata mahdollisimman hyvin ja taistella pelaavan maalivahdin paikasta joukkueessamme. Haluaisin kuitenkin olla vielä tulevaisuudessa kansainvälisen tason maalivahti, Ranne avaa ajatuksiaan.

– Pääsy maajoukkueleirille oli hienoa. Muutkin ovat huomanneet, että peli on kulkenut hyvin. Kutsu tuo myös lisää motivaatiota, kun näkee, että tekee jotain oikein. Maajoukkueessa vaatimustaso on todella kova, joten sain nähdä, millä tasolla tekemiseni on.

KalPa aloittaa kautensa kotipelillä lauantaina 5.9. RoKia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Mestarivalmentaja Saara Niemi jatkaa HIFK:n penkin takana
Naisten Liiga | 24.4.2024 18:31
Uutinen
Jenna Suokko ja Kati Asikainen HC Fribourg-Gottéronin riveihin
Naisten Liiga | Muut Sarjat | 23.4.2024 18:21