KalPan alivoimaraataja Benjamin Korhonen – ”Yhtään ei pysty antamaan löysää”

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin ja KalPan välinen sarja on ollut täynnä kaksinkamppailuja.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPan ja Pelicansin väännöt jatkuvat armottomina. Jos maanantaina lahtelaiset nousivat dramaattisesti kotivoittoon, maksoi KalPa Niiralan keskiviikkoillassa potut pottuina. KalPan nelosketjun puurtaja Benjamin Korhonen iski ottelun alkutahdit.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, taklauksia ja ulosajoja, fyysisyyttä ja henkien taistoa – sekä pelkkiä kotivoittoja. Sitä on KalPan ja Pelicansin puolivälieräsarja tarjonnut. Sarjan neljännessä ottelussa joukkueiden pelikuorma jo hivenen näkyi, mutta dramatiikkaa ei puuttunut.

KalPa johti avauserän jälkeen 1-0, mutta Pelicansin kahdella ylivoimamaalilla tilanne keikahti toisessa erässä päälaelleen. Päätöserässä kotijoukkue oli kuitenkin rautaa, ja kipusi Colby Sissonsin ja Matyas Kantnerin osumilla voittoon.

KalPan nelosketjun luottopelaaja Benjamin Korhonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen. Korhonen sai viimeistellä ottelun avausmaalin, johon mainion esityön teki Juuso Könönen vahvalla nousullaan.

– Siinä oli vähän rikkinäinen avaus meiltä, mutta "Juse" haastoi hyvin jalalla ja sain lyödä irtokiekon sisään, Korhonen kertasi osumaa.

Joukkueiden sarja on ollut toistaiseksi odotetun tasainen ja kamppailuvaade on ollut jokaisessa ottelussa erittäin kova. Nelosketjun raatajalle se on sopinut mainiosti.

– Tosi kova intensiteetti on ollut. Ei pysty missään vaiheessa antamaan yhtään löysää tai kaveri ottaa heti momentumin. Minulle se sopii oikein hyvin, koska kamppailupelaamisesta löytyy omat vahvuudetkin.

Jaakko Lantan runkosarjan lopussa tapahtuneen loukkaantumisen seurauksena Korhonen on pelannut Pelicans-sarjassa enimmäkseen keskushyökkääjänä. Paikka ei ole Korhoselle se luontevin, mutta ei täysin vieraskaan.

– Viimeksi olen tainnut A-junnuissa pelata kunnolla sentterinä, että on se sillä lailla tuttua hommaa. Olen tykännyt sentterin roolista. Puolustuspeli tulee ihan luontaisesti, mutta aloituksia pitää vielä parantaa.

– Roolilla ei väliä ole, tässä vaiheessa pitää olla tyytyväinen, että saa pelata. Meillä on kova rosteri ja koko ajan pelipaikasta- ja ajasta kamppaillaan. Jääotteilla se peliaika pitää ansaita.

Runkosarjan nelosen ja vitosen sarja on tarjonnut melkoisia käänteitä pelin sisällä. Yksi kuohuttava tilanne nähtiin toisen erän lopussa, kun KalPan puolustaja Hugo Gallet ajettiin ulos ranskalaisen taklattua Elias Vileniä. Korhonen ei lähtenyt ottamaan tilanteeseen isommin kantaa.

– Mielestäni taklattava näki, että taklaus tulee, mutta ei ole päätettävissäni mitä sieltä tulee.

KalPan suurin muutos otteluun oli Robin Rahmin tulo tolppien väliin, kun viime pelissä Juha Jatkola loukkaantui. KalPassa luottoa löytyy molempiin veskareihin.

– Tiedetään, että Robin on erittäin hyvä maalivahti ja kuten nähtiin, niin hyviä koppeja sieltä tuli. Ei ole meidän peliin merkitystä, kumpi on maalissa. Molemmat ovat voittavia veskareita.

Sarja jatkuu perjantaina Lahdessa. Korhosella riittää uskoa, että KalPan kannalta pakollinen voitto mäkimontun juurelta on kaivettavissa.

– Meidän paras pelimme on siellä vielä pelaamatta. Ollaan oltu todella lähellä, vaikka ei olla parhaaseen päästy. Kovasti meidän pitää iskeä ja uskon kyllä, että voitto sieltä vielä tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle