KalPan Johanna Juutilainen allekirjoittaa vastustajan kovan arvion kuopiolaisista − "En voi olla hirveästi eri mieltä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Johanna Juutilainen edustaa KalPan kokenutta kaartia.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
KalPa on saanut suitsutusta ennen Naisten Liigan alkua myös vastustajien taholta. Lukon päävalmentaja Sami Piilikangas nosti kuopiolaiset kärkinipuksi. Johanna Juutilainen odottaa innolla uutta kautta uudistuneessa joukkueessa.

Naisten Liigan kausi pyörähtää käyntiin lauantaina. KalPa kohtaa Hämeenlinnassa pelattavassa avajaisturnauksessa ensimmäisenä hallitsevan mestarin Kiekko-Espoon. Kuopiolaisten hyökkääjä Johanna Juutilainen puhkui intoa kauden alun aattona.

− Kesä meni taas vähän nopeasti! Sain treenattua kuitenkin hyvin. Harjoittelun pääpaino oli kestävyyspuolella. Kesä oli kaikin puolin hyvä ja pysyin terveenäkin.

Kuten monella naiskiekkoilijalla, myös Juutilaisella oli kesässään tuttu elementti.

− Töitä tein hieman enemmän kuin talvisin tulee tehtyä. Jennan (maalivahti Juutilainen) kanssa treenasimme paljon kahdestaan.

Jenna Juutilainen on Johannan kaksoissisko.

Vahvistuneena kohti sarjan kärkeä

KalPa on vahvistunut roimasti sitten viime kauden. Muun muassa maajoukkuepelaajat Sanni Rantala ja Elisa Holopainen pukeutuvat joukkueen peliasuun alkavalla sesongilla. Muita tulijoita ovat muun muassa maaleja viime kaudella paukutellut Jenna Hietala ja Naisleijonien MM-leiriryhmässä ollut Jenna Kaila.

− Tosi hyvillä mielin lähestyn kautta. On hyvä, että meille tuli uusia pelaajia ja kaikkia tulijoita voi sanoa vahvistuksiksi. Meillä on hyvä joukkue ja paljon pelaajia. Sekin on hyvä, sillä joinain kausina loukkaantumisia tulee paljon ja on hyvä olla laaja sekä laadukas materiaali, muistutti Juutilainen.

Täksi kaudeksi takaisin Naisten Liigaan nousseen Lukon päävalmentaja Sami Piilikangas totesi, että KalPalla on HIFK:n ohella kasassa sarjan paras nippu. Juutilainen allekirjoitti tulkinnan.

− En voi olla hirveästi eri mieltä lausunnosta. Jos katsoo materiaalia paperilla, niin olemme top 2:ssa. Pelit näyttävät, miten kausi lähtee menemään.

KalPan päävalmentaja vaihtui viime kaudesta, kun Unkarin naisten maajoukkueesta Kuopioon tuli Mika Väärälä. Entinen KalPa-luotsi Marjo Voutilainen lähti Ilvekseen.

− Olemme hieman päässeet tutustumaan ja opettelemaan yhteisiä toimintatapoja ja hyvältä vaikuttaa. Hän vaikuttaa olevan todella ammattimainen ja reilu valmentaja. Meillä oli pitkään sama valmentaja ja nyt tuli sille osastolle vähän vaihtuvuutta, Juutilainen totesi.

Kesä ilman sarjakiekkoa on ollut pitkä.

− Olemme odottaneet pelejä tosi paljon, joten varmasti näytämme pirteitä otteita. Olemme luisteleva porukka ja pidämme hauskaa jäällä, Juutilainen lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle