KalPa-kapteeni Kiiskinen huudatti savolaisyleisöä kahdesti – ”Ei ollut vaikea syttyä peliin”

LIIGA / Haastattelu
Kiiskinen löi ottelun alkutahdit ylivoimamaalillaan.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPan ja Pelicansin välinen puolivälieräsarja tasoittui lauantaina Kuopiossa. KalPan kapteeni Tuomas Kiiskinen venytti kotiyleisön äänijänteitä kahdella osumallaan.

Yli viisituhatta katsojaa sai useammalta KalPa-pelaajalta ottelun jälkeen kehuja. Tunnelma Niiralassa olikin mainio, kun KalPa toi sarjan ennakko-odotuksia mukaillen tasoihin.

– Täysi Niiralan monttu, joten ei ollut vaikea syttyä peliin, hehkutti Tuomas Kiiskinen Kiiskinen.

– Eilen emme olleet ihan parhaimmillamme joten siinä mielessä oli helppo lähteä hakemaan revanssia, KalPa-konkari jatkoi.

Pelicans piti perjantaina kotietunsa niukalla voitolla. Niiralan lauantai-illassa KalPa oli kuskin paikalla alusta saakka, ja sai muokattua pelin hyvin oman näköisekseen.

– Puhuimme, että eilen ei emme saaneet parasta irti. Olihan eilenkin ensimmäinen erä hyvää, mutta sen jälkeen meidän peli lopahti ja liike puuttui. Siitä vähän opittuna tänään oli koko 60 minuuttia parempaa.

KalPalle peliruuhkien pelit ovat sopineet tällä kaudella hyvin. Kuudestatoista peräkkäisten päivien peleistä KalPa on jäänyt pisteittä vain kahdesti.

– Meillä on paljon nuoria, pienikokoisia äijiä, jolla jalka liikahtaa vielä toisenakin päivänä. Kyllä me voidaan vielä kolmaskin päivä liikkua. Tuntuu, että mitä pidemmälle mennään, niin siitä on meille pieni etu.

Kiiskinen on pelannut Oliver Kapasen johtamassa ketjussa, jonka toista laitaa on viilettänyt Juuso Könönen. Trio oli jo sarjan avauspelissä KalPan parhaimmistoa ja homma toimi myös lauantaina.

– On siinä kiva pelata, kun molemmilla jalka liikkuu, joten ei välttämättä tarvitse itse luistella aina niin kovaa. Koetetaan kuitenkin perässä pysyä loppuun saakka, veisteli Kiiskinen.

Kiiskinen iski ottelun avausmaalin ylivoimalla. Matyáš Kantnerin ajo maalille toi irtokiekon lapaan, eikä tämä erehtynyt. Toinen osuma syntyi puolestaan alivoimalla, kun Pelicansin heikosti toiminut ylivoima sekoili urakalla. Aapeli Räsänen riisti kiekon ja tarjosi Kiiskiselle loistopaikan.

– Tiesin jo siinä vaiheessa, kun Aapeli riisti, että nyt ollaan kahdella yhtä vastaan. Yllätyin vähän itsekin, että siinä ei ollut ketään vastustajaa polkemassa omiin. Päätin jo kauan aikaa sitten, että vien rystylle tapahtuu mitä tapahtuu, Kiiskinen kertasi osumaa.

Sarja jatkuu maanantaina Lahdessa. Vaikka KalPan esitys oli kauttaaltaan vahva, jäi jotain myös parannettavaa. Erityisesti viimeisen erän jäähyt eivät savolaiskapteenia miellyttänyt.

– Joka pelissä ei kyllä kestä noin montaa jäähyä ottaa, että jossain vaiheessa heilahtaa. Tänään toimi alivoimakin hienosti, mutta siinä on iso opin paikka.

Mikäli KalPa aikoo jatkaa mitalipeleihin, on yksi voitto Lahdesta otettava. Mitään vippaskonsteja siihen ei Kiiskisen mukaan tarvita.

– Tämä on tällaista tiukkaa vääntämistä. Se on vaan niin, että kumpi pystyy paremmin sitä omaa peliä pelaamaan. Viimeksikin oli lähellä, vaikka ei ihan parhaaseen päästy. Tänään oltiin fyysisellä puolella vahvempia ja liikkeessä parempia. Ne pienet erot pitää vaan hakea itselle jostain.

Pudotuspeleissä pelitahti jatkuu kiivaana. Huomisen välipäivän ohjelma on yksinkertaisuudessaan selkeä.

– Palautellaan ja ajetaan Lahteen. En sitten tiedä mitä siellä kukin tekee huoneessaan, minä aion vaan levätä, päätti Kiiskinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle