Kaksi ottelua, kaksi nollattua vastustajaa – vaatimaton Vehviläinen kiitteli voitoista joukkuetovereitaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Veini Vehviläinen ei antanut ruotsalaisille aihetta juhlia.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Karjala-turnaus saatiin päätökseen isänpäivänä, kun Leijonat haki 3–0-voiton Ruotsista. Kahdesti vastustajan nollannut Veini Vehviläinen oli yksi turnauksen suurimmista onnistujista.

Leijonatolppien väliä vartioineelle Veini Vehviläiselle Karjala-turnaus oli menestys. Hänelle turnauksen saldo oli kaksi ottelua ja kaksi nollapeliä.

Vehviläinen itse suhtautui ottesiinsa vaatimattomasti, mutta myönsi olevansa tyytyväinen. Sekä lauantaina että sunnuntaina suurimmat kiitokset voitosta lähtivät muun joukkueen suuntaan. 

- Hyvin taistelimme. Pidimme laukaisupaikat pääsääntöisesti kaukana. Kyllä peli varmaan omaltakin osalta ihan hyvin meni. Näin kiekot hyvin, ja otin ne kiinni. 

Nollapelit tuntuvat olevan Vehviläisen erityisalaa. Kuluvan kauden aikana Kärpissä niitä kertynyt neljä kappaletta 15 pelatusta ottelusta. 

- Nollapelit tuntuvat aina hyvältä. Se on mielestäni koko joukkueelle hyvä suoritus, eikä pelkästään maalivahdille. Ei siellä itsekseen pärjää. Se kertoo hyvästä viisikkopelistä.

- Vaikea sanoa, miksi nyt meni näin hyvin. Varmaan arjessa olen tehnyt hyvin töitä, ja pelit ovat menneet hyvin muutaman kauden ajan. Tylsästi sanottuna työnteon kautta, summaa Vehviläinen. 

Arki Kärppien rivistössä onkin sujunut varsin mallikkaasti, sillä Vehviläisen torjuntaprosentti 94,4 on Liigan paras. Lisäksi päästettyjen maalien keskiarvo on omaa luokkaansa lukemalla 1,25. 

Miehen mukaan hyvin sujunut turnaus tuo lisää itseluottamusta jatkoa ajatellen. 

- Siitä tulee itseluottamusta, kun tekee oikeita asioita ja tietää, että se vie eteenpäin. Kyllä se ruokkii jatkossakin.

Myös ensi kevään MM-kisat Slovakiassa kiinnostavat 21-vuotiasta kärppävahtia. 

- MM-kisoihin olisi hienoa päästä, mutta Suomessa on aina kovia maalivahteja. Muut ihmiset tekevät kuitenkin valinnat. Kun yritän itse tehdä oman juttuni mahdollisimman hyvin, niin sitä kautta se on mahdollista, Vehviläinen pohtii. 

» Lähetä palautetta toimitukselle