Kaksi maalia viimeistellyt TPS:n jatkoeräsankari Nieminen: "Jalan pitää pysyä kaasulla"

LIIGA / Haastattelu
Otto Nieminen huudatti turkulaisyleisöä maanantain ottelun jatkoerämaalillaan. 22-vuotias väkkärämäinen laitahyökkääjä vakuuttaa olevansa valmis ratkaisemaan myös seuraavissa kamppailuissa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS sai vihdoin maanantaina kaipaamaansa tulitukea ykköskentälliselleen. Ratkaisijan viitan nappasi harteilleen kahdesti maalannut Otto Nieminen, joka sivalsi turkulaisten 3−2-voittomaalin ensimmäisen jatkoerän viimeisellä minuutilla.

TPS:n kevät on sujunut mollivoittoisesti. Pudotuspelien kaksi ensimmäistä ottelua eivät olleet luvanneet turkulaisille paljoa, eikä kolmannen puolivälieränkään avauserä antanut viitteitä paremmasta. HPK siirtyi jo varhain ottelussa johtoon, mutta Otto Nieminen sytytti turkulaisryhmän pelaamaan tasoitusmaalillaan toisen erän lopussa, ja ratkaisi lopulta ottelun ensimmäisen jatkoerän viimeisellä minuutilla.

— Lucas (Ekeståhl-Jonsson) näki minut hyvin siellä takatolpalla ja en osunut ensin kunnolla kiekkoon, mutta paluukiekko sitten meni jo maaliin, hän kertasi voittomaaliaan.

— Hemmetin hienolta tuntuu. Me tarvittiin tätä voittoa ja nyt saatiin se. Tekee todella hyvää tälle sarjalle.

22-vuotiaan laitahyökkääjän mukaan TPS:n kopissa ei oltu heitetty kirvestä kaivoon, vaan jokaisella pelaajalla uskoa on riittänyt kahdesta kirvelevästä tappiosta huolimatta. Hän näki TPS:n päässeen maanantain ottelussa koko ajan paremmin peliin mukaan, mutta totesi myös, ettei avauserän kaltaista pelaamista voi hyväksyä pudotuspeleissä. TPS:n ensimmäinen laukaus kohti Emil Larmin vartioimaa HPK:n maalia tuli vasta, kun yli yhdeksän minuuttia oli pelattu. Tällöin, TPS-puolustajan laukaisema kiekko puolesta kentästä päätyi Larmille saakka.

— Ehkä välillä se peli ei lähde hirveän hyvin. Alku ei taaskaan ollut meiltä parasta, ja kyllä me haluttaisiin se eka maali. Kyllä meidän pitää saada myös yleisö sytytettyä ja sitä kautta heidät meidän taaksemme.

Läpimurtokauttaan pelaava Someron Pallon kasvatti uskoo, että maanantain voitto ja sarjan kaventaminen lukemiin 1−2 vapauttaa turkulaisten leirissä paljon energiaa. Hän näkee, että TPS on pelannut sarjassa toistaiseksi kelvollisesti, mutta tehottomuus on vaivannut turkulaisia. Myös puolustuspelaaminen on Niemisen mukaan ollut toisinaan heikkoa, mutta asiat ovat paranemaan päin.

— Pienistä asioista kaikki lähtee. Taklauksia ja blokkauksia kun tulee, niin niistä pitää olla tyytyväisiä. Niitä on nyt tullut koko ajan enemmän ja enemmän, Nieminen kiittelee joukkueensa asennetta.

Sarja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa. TPS on odottanut ratkaisijoita myös Kaapo Kakon ja Oula Palven taustalta. Runkosarjan 36 ottelussa 12 kertaa maaliverkkoon osunut Nieminen vakuuttaa olevansa valmis jatkamaan maalintekoa, kun TPS lähtee tasoittamaan sarjaa.

— Ehdottomasti olen valmis. Kyllä tätä lisää vaan haluaa.

— Kokonaisuutena jalan pitää pysyä kaasulla. Me pystytään kyllä vielä parantamaan paljonkin, Nieminen toteaa suunnaten katseet jo tulevaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle