Kahdesti SM-kultaa voittanut Aleksi Elorinne linjaa: "Tavoitteena on edetä Ilveksen kanssa keväällä pitkälle"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Elorinne pelasi keskiviikkona HIFK:ta vastaan 14 minuuttia ja 38 sekuntia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ilves-puolustaja Aleksi Elorinne oli HIFK:lle keskiviikkona kärsityn 0−4-tappion jälkeen nöyrin mielin.

− Ensimmäiset kymmenen minuuttia olimme pelissä mukana, mutta sitten olimme loput 50 minuuttia HIFK:n jaloissa. Ei auta selittely. HIFK antoi meille oppitunnin jääkiekon pelaamisesta näin keväällä, veistelee Elorinne.

Ilves pelasi edellisen kerran viikko sitten. Elorinteen mukaan pelitauko ei ollut selitys Ilveksen vaisuille otteille Helsingissä − olihan HIFK:kin ollut neljä päivää pelaamatta.

− Kyllä meidän pitää pystyä pelaamaan tauonkin jälkeen. Harjoittelimme alkuviikon kyllä hyvin.

Tukee hyökkäyksiä, mutta puolustaminen on ykköstehtävä

Elorinne pelannut tällä kaudella 29 ottelua, joissa hän on saalistanut tehot 1+5=6. Omaan kauteensa hän on ollut tyytyväinen, mutta mies näkee pelissään vielä petraamisen varaa.

− Loka-marraskuun loukkaantumisen jälkeen meni yllättävän kauan, että pääsin omalle tasolleni. Pientä sairastelua oli pari viime viikkoa, mutta nyt olen ihan täydessä kunnossa.

− Haluan pelata vieläkin paremmin. Nykyinen suoritustaso ei missään nimessä vielä riitä minulle − varsinkin, kun kohta alkavat kauden tärkeimmät pelit.

"Meillä on paljon fyysisistä preesensiä"

Saamaansa vastuun määrään Elorinne on erittäin tyytyväinen. Hän korostaa, että puolustaminen on hänen ykköstehtävänsä, mutta myös hyökkääminen häneltä luonnistuu.

− Kun jalka liikkuu, niin on mahdollisuus tukea hyökkäyksiä. Puolustuspeli ei saa kärsiä.

196-senttinen ja 99-kiloinen mutta vaatimaton Elorinne naurahtaa, kun hänen fyysistä vääntövoimaansa kehuu. Hän korostaa, että Ilveksen puolustus on muutenkin vahva.

− Meillä on paljon fyysisistä preesensiä: Jarkko Parikka, Niko Peltola, Nikolas Matinpalo, Tuomas Salmela... On todella kova pakisto, jossa saa pelata.

Aleksi Elorinne (vas.) taklasi HIFK:n Rasmus Heljankoa tyylipuhtaasti keskiviikkona.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Joukkueen nestori ei joudu kaitsemaan nuorempiaan

Aleksi Elorinne on Ilveksen nuoren joukkueen nestori. Hän täytti 3.2.2020 vasta 30 vuotta. Ilveksen joukkueen keski-ikä on vain 22,81 vuotta.

"Kyllä nämä nykynuoret ovat veistetty aivan eri puusta kuin me yli kymmenen vuotta sitten"

Elorinne ei koe, että hänen tarvitsisi johtaa nuorta joukkuetta erityisemmin.

− Pieni vastuu on, mutta enemmän teoilla pitää näyttää esimerkkiä itse kenttäpelissä.

− Ei heitä ihan hirveästi tarvitse persiille potkia. On ollut hieno katsoa viime vuosina, miten nuoret ovat tulleet Liigaan sisään ja miten hyvällä tasolla he pystyvät pelaamaan heti alusta asti, Elorinne iloitsee.

Liigan nuoret pelaajat keräävätkin Elorinteen kehut.

− Kyllä nämä nykynuoret ovat veistetty aivan eri puusta kuin me yli kymmenen vuotta sitten. He eivät ole aivan valmiita pelaajia, mutta ovat kuitenkin huippu-urheilijoita ja henkisesti älyttömän vahvoja pelaajia.

"Nyt olemme ihan Liigan huipun tuntumassa"

Tähänastisen Liiga-uransa Elorinne pelasi Tapparassa, jossa vierähti kaikkiaan seitsemän kautta. Hyppäys Hakametsän pukukoppikäytävän toiseen päätyyn Ilveksen puolelle ei ole ollut suuri muutos Elorinteelle.

− Ilves ja Tappara ovat kumpikin huippuorganisaatioita. Ilves on tehnyt monta vuotta hyvää työtä. Seura on ottanut pieniä askelia kohti Liigan kärkeä. Nyt sitten olemme ihan huipun tuntumassa.

Elorinteen intohimo jääkiekkoon on kunnossa.

− Joka päivä on hienoa pukea Ilves-paita päälle. Pelaamisesta nauttiminen on ykkösjuttu. Jos sitä intohimoa ei ole, niin sitten voi miettiä muita töitä. Ei tässä mitään palkkasotureita olla, painottaa Elorinne.

Tapparassa kaksi SM-kultaa (2016 ja 2017) voittanut Elorinne korostaa kunnonajoituksen tärkeyttä pudotuspeleihin.

− Koko kauden on ollut tavoite, että olemme pudotuspeleissä parhaassa mahdollisessa iskussa. Se on ollut myös koko joukkueen tavoite koko ajan. Tavoitteena on edetä Ilveksen kanssa keväällä pitkälle, Elorinne lausuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle