Kahden maalin tappiosta kolmen maalin voittoon – Kelly Pannek iski Yhdysvaltojen tasoitusmaalin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kelly Pannek teki Yhdysvaltojen 2–2-tasoitusmaalin Kanadaa vastaan.
Kuva © IIHF
Yhdysvallat vei nimiinsä alkulohkon kärkikamppailun lukemin 5–2. Hyökkääjä Kelly Pannek lähtee hyvillä mielin kohti puolivälieräottelua, jossa vastaan asettuu Unkari.

Tiistai-illan viimeisessä ottelussa A-lohkon kärkipaikasta käytiin vauhdikas kamppailu Kanadan ja Yhdysvaltojen välillä. Kanada johti ensimmäisen erän jälkeen 2–0, mutta Yhdysvallat kampesi ensin tasoihin ja sitten ohi tehden yhteensä neljä maalia Emerance Maschmeyerin selän taakse. Viides osuma syntyi tyhjään maaliin. Yhdysvaltalaishyökkääjä Kelly Pannek antoi pelin jälkeen kommentteja Jatkoajalle.

Vaikka vaahterapaidat johtivat ottelua ensimmäisen erän jälkeen, ei paniikkinappulaa tarvinnut painaa yhdysvaltalaisten kopissa. 

– Pysyimme suunnitelmassamme ja päätimme lähteä jahtaamaan Kanadaa yksi maali kerrallaan. Toisessa erässä pääsimme paremmin peliin mukaan ja saimme tasoitettua ottelun. Teimme tänään kovasti töitä ja luotimme omaan tekemiseemme.

Alkulohkon ottelut ovat nyt ohi ja opit on otettu mukaan kohti puolivälierää. Pannekin mielestä joukkue on suoriutunut hyvin alkuvaiheesta. 

– Jokainen peli on erilainen ja jokainen vastustaja on erilainen. Pelistä toiseen olemme pystyneet kehittämään omaa peliämme ja vastaamaan haasteisiin.

Puolivälierissä Yhdysvallat kohtaavat Unkarin. Ottelusta ei ole odotettavissa kovin tasaväkistä, mutta huolelliset valmistelut tehdään silti ja vastustajan otteita pyritään ennakoimaan.

– Käymme vielä päättyneen pelin läpi ja otamme opit mukaamme jatkoa varten. Pitää vähän tutkia, millainen vastustaja Unkari on ja kuinka meidän kannattaa lähestyä tätä ottelua. Pyrimme tietenkin pitämään kiinni omasta pelistämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle