Kahden maalin Mika Pyörälä HPK-murskavoitosta: ”Hyvä vääntö, hyvät asetelmat huomista varten“

LIIGA / Haastattelu
Mika Pyörälä pääsi nauttimaan paitsi kahdesta maalistaan, myös ketjukavereidensa suorituksista.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärppien konkariosastoa edustava 38-vuotias Mika Pyörälä oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. HPK kaatui Hämeenlinnan illassa loppulukemin 6−2. Kokenut hyökkääjä näkee runkosarjan back-to-back-pelit hyvinä kevättä ajatellen.

Kärpät murjoi HPK:n Hämeenlinnan Pohjantähti Areenan perjantai-illassa lukemin 6−2. Kärppien veteraanihyökkääjä Mika Pyörälä oli avainasemassa ratkaisemassa illan kamppailua ja teki kaksi maalia.

− Numerot ehkä hieman valehtelevat, sillä olimme tehokkaita omissa paikoissa. Saimme hyvän vaiheen ensimmäisen erän loppuun ja toisen erän alkuun. Hyvä vääntö oli kuitenkin loppuun asti, ja saimme hyvät asetelmat huomiselle, Pyörälä kertoi kohdistaen katseensa jo huomiseen kotiotteluun HPK:ta vastaan.

Kärppien ykkösketju on ollut läpi kauden tehokas, ja tänäänkin kolmikko Pyörälä−Juho LammikkoJesse Puljujärvi oli vakuuttava. Kokenut Pyörälä nauttii nuoren kaksikon vierellä pelaamisesta.

− Meidän ketjumme toimii. Meidät pistettiin jo heti alkukaudesta samaan kenttään ja vaikka homma ei heti toiminut, niin ei lähdetty sekoittamaan, vaan annettiin rauhassa kehittyä. Nyt peli toimii hyvin.

− Lammikko ja Puljujärvi ovat kummatkin lahjakkaita nuoria pelureita, joiden kanssa on hyvä pelata. Meikäläinen yrittää sitten katsoa enemmän sitä puolustuspäätä, antaa poikien touhuta siellä hyökkäyksessä, konkarihyökkääjä naurahti.

Meneillään oleva kausi on ollut Pyörälälle muutamia pieniä vammoja ja niiden aiheuttamia poissaoloja lukuunottamatta hyvä ja hyökkääjä on ollut siihen myös itse tyytyväinen.

− Olen ollut ihan tyytyväinen omaan tekemiseen. Tietenkin aina löytyy parannettavaa, mutta hyvin olen pystynyt omilla vahvuuksilla auttamaan joukkuetta ja pieniä loukkaantumisia lukuun ottamatta ollut hyvä kausi.

Viime kevään finaalipari HPK ja Kärpät kohtaavat myös huomenna, tällä kertaa Raksilassa. Kaiken kokenut Mika Pyörälä näkee niin sanotut back-to-back-otteluparit positiivisena asiana.

− Vähän sellainen playoff-fiilis on. Nyt on ainakin tasapuoliset jaot molemmille joukkueille. Välillä perättäisissä peleissä toinen joutuu matkustamaan ja toinen ei, mutta nyt on ainakin samat lähtökohdat molemmille joukkueille ja huomenna lähdetään taas voittamaan, Pyörälä sanoo.

Huominen kaksikon toinen perättäinen kohtaaminen alkaa Oulussa klo 17.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle