Kahden maalin Kakko keskittyi omaan tekemiseensä ja arvosti yleisöä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kakko onnistui maalinteossa kahdesti Kanadaa vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

18-vuotias Kaapo Kakko pelasi ottelun kakkosketjussa Sakari Mannisen ja Harri Pesosen laidalla. Kakko oli syystäkin todella tyytyväinen koko joukkueen otteesta.

− Olemme pelanneet jo hetken samalla koostumuksella. Hyvä ketju meillä siinä koossa, oikein mukavaa mennä siinä. Jos tulos on tuon näköistä, niin näyttää siltä että meidän pelityyli sopii minulle.

Kun Kakkoa pyydettiin kertomaan avausmaalista uudelleen suomeksi, TPS−hyökkääjä purskahti nauruun.

− Olisi varmasti rangaistus tullut edeltäneestä tilanteesta, jos en olisi maalia tehnyt. En tiedä oikein, mitä tapahtui. Hyvä syöttö ja pääsin lopulta läpiajoon. Jotenkin ujutin sen sisään, Kakko analysoi ja kertoi ottelun alun ja suuren yleisön tärkeydestä,

− Oli iso juttu että pääsimme heti hyvään alkuun ja yleisö oli hyvin mukana joka hetkessä. En osannut ennen näitä otteluja ajatellakaan, kuinka iso tuki se on kaukalon ulkopuolella.

Päätössummerin jälkeen yli 6000 katsojaa huusi Kakon nimeä. 

− Tuntui vähän erilaiselta kuin Turussa tällä kaudella. Kyllä sielläkin on huudettu, mutta onhan se vähän isompi juttu kun on enemmän faneja huutamassa, hymyili Kakko.

Nimekkäiden NHL-pelaajien kohtaaminen varsinaisissa kisoissa ei ollut enää yhtä suuri juttu kuin viime viikolla Venäjää vastaan, vaan Kakko keskittyi omaan tekemiseensä ja varmisti Suomen voiton.

− Taisi olla kauden ensimmäinen maali, jonka laitoin tyhjiin. En muistaakseni Liigassa päässyt kertaakaan tekemään, eli en ole niillä vielä parantanut tilastojani.

Leijonat kohtaa huomenna kisaisännän. Slovakia aloittaa MM−kisansa Yhdysvaltoja vastaan samana iltana kuin Suomikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle