Kahden maalin Iikka Kangasniemi johdatti Pelicansin finaalipaikan kynnykselle – taituruus nousi ratkaisevaan rooliin tiukassa paikassa

LIIGA / Haastattelu
Iikka Kangasniemen kaksi maalia suistivat Ilveksen kuilun partaalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicansin Iikka Kangasniemi on pelannut hyvät pudotuspelit, vaikka tehot ovat uupuneet. Viidennessä välierässä Kangasniemi nousi sitten suureksi ratkaisijaksi kahdella maalillaan.

Iikka Kangasniemen kausi on ollut hieman tukkoinen, kun runkosarjassa tämä mailataituri teki vain viisi osumaa. Pudotuspeleissä mies on ollut hyvin tärkeä palanen Pelicansin menestyksessä, vaikka tehot ovat uupuneet.

Taistelu on ollut kovaa ja Pelicans on noudattanut kurinalaisesti sovittuja asioita. Patrik Bartošákin maalivahtipeli on antanut avaimet joka pelissä voittaa otteluita, ja joukkuehenki on ollut todella vahva koko kauden.

Tiistaina Pelicansin molemmat maalit tehnyt Kangasniemi koki, että ensimmäisessä erässä lahtelaiset olivat todella pinteessä, mutta toinen erä ja kolmannen erän alku olivat heiltä hyviä.

− Kolmannessa erässä kestimme hyvin Ilveksen ylivoimat uhrautuvalla pelillä sekä Bartošákin torjunnoilla.

Voitot ovat nyt Pelicansille 3−2, mutta Kangasniemi ei vielä haihattele asioiden edelle.

− Tilanne on tietysti meille hyvä, ja edelleen mestaruus on tavoitteemme, mutta torstaina on taas kova peli ja on turha mennä asioiden edelle.

Päävalmentaja Tommi Niemelä kehui Pelicansin hienon 2–0-voiton jälkeen estoitta Kangasniemeä kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

Kangasniemen pelissä onkin paljon vanhan liiton taituruutta ja oveluutta eli osa-alueita, jotka valitettavan monelta nykyjuniorilta puuttuu.

− Harrastin juniorina monia lajeja, kuten tennistä, jalkapalloa, salibandyä ja niin edelleen. En pelannut näitä missään seurojen ohjatuissa toiminnoissa, vaan jatkuvasti piti kavereiden kanssa jotain pelailla ja urheilla kesäisin.

Nykyään kun katselee talojen pihoja ja ulkojäitä, niin siellä ei paljon perinteisiä höntsyjä nähdä. Tähän Kangasniemellä on terveiset kaikille junioripelaajille.

− Itse olin talvella aina kun vaan oli mahdollista joko kentällä pelailemassa tai pelasimme pihassa salibandyä. Näen ehdottoman tärkeänä kaikille junnuille, että pitäisi pelailla paljon omalla ajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle