Kaapo Kakon vastuu ja peliaika jämähtivät vähäisiksi, kun Rangers alkoi napsia voittoja kovalla tahdilla – "Mielestäni oikeaan suuntaan on menty, vaikka peliaika on tippunut"

NHL / Haastattelu
Kaapo Kakon debyyttikausi NHL:ssä on ollut haastava.
Kuva © Getty Images
Tämän vuoden puolella 26 ottelussa tulleet tehot 2+4 kertovat oleellisen Kaapo Kakon pienentyneestä roolista Rangersin joukkueessa. Kakko kuitenkin toteaa, että joukkueen menestyminen on pääasia ja rooli on sen mukainen.

Suuren huomion saattelemana New York Rangersiin saapunut Kaapo Kakko on ollut tämän kauden seuratuimpia suomalaispelaajia NHL:ssä, mutta tehopisteet ovat jääneet vähiin. Jo syyskausi oli Kakolle vaikeaa aikaa ja keväällä nuorukaisen peliaika on vain vähentynyt.

Kakkoa pieni peliaika arvatenkin harmittaa, mutta ennen kaikkea nuori mies ajattelee joukkueensa etua. Rangersin vire tähdistöottelutauon jälkeen on ollut vakuuttavaa.

– Nyt on ollut vähän erilaisempi rooli kuin syyskaudella. Eipä siinä, kyllä kaikki ovat varmaan huomanneet että meidän kärkiketjut ovat tehneet paljon maaleja.

– Joukkue pelaa kuitenkin hyvin, niin ei siinä mitään, Kakko mietiskelee.

Vielä syyskaudella Kakon peliaika keikkui ottelua kohden 15 minuutin yläpuolella, mutta edellisen kerran näinkin suurta vastuuta on herunut kuukausi sitten. Viime peleissä Kakon peliajat ovat pyörineet 10–14 minuutin välillä.

– Joissain peleissä olen saanut näyttää isommassa roolissa kärkiketjuissa, mutta nyt se on jäänyt siihen kymmeneen minuuttiin, ja päätöserässä pelaan sen pari vaihtoa. Ei se sellainen homma ole, mistä kovin paljoa nauttisi.

Rangersilla on ollut aihetta iloon tämän vuoden puolella.
Kuva © Getty Images

Alkukaudesta Kakko sai paljon näyttöpaikkoja Rangersin kärkirooleissa, mutta nihkeät tulokset veivät suurimman vastuun. Viimeiseen 26 otteluun Kakko on tehnyt vain yhden maalin ja neljä tehopistettä.

– Aika isolla itseluottamuksella lähdin tähän kauteen viime kauden jälkeen ja isoin odotuksin. Välillä meni ihan hyvinkin kärkiketjuissa, mutta nyt ovat hyvin muut vetäneet siinä.

"nyt se on jäänyt siihen kymmeneen minuuttiin ja päätöserässä pelaan sen pari vaihtoa"

Totta tosiaan, sillä viime ajat Rangers on kuitenkin ollut yksi NHL:n kuumimpia joukkueita, ja sinipaitojen tähtipelaajat Artemi Panarinin ja Mika Zibanejadin johdolla ovat takoneet hurjaa tulosta. Manhattanin kiekkoylpeys onkin noussut jo lähes pudotuspeliviivan yläpuolelle.

– Hyvin olemme pelanneet viime peleissä. Meillä on paljon hyviä pelaajia ja pudotuspelipaikka on nyt lähellä. Jatketaan taistelua, Kakko toteaa.

Debyyttikausi antanut paljon oppia tulevaisuuteen

Tehojen puolesta heikohkosta tulokaskaudesta huolimatta Kakko kertoo kehittyneensä pelaajana paljon Rangersin riveissä. Kakko tiedostaa, että työmaata on kuitenkin vielä paljon edessä.

– Alku oli tietysti vähän hakemista, mutta mielestäni oikeaan suuntaan on menty, vaikka peliaika on tippunut.

– Kesällä nyt varmaan jatketaan samoissa hommissa kuin ennen, eli hankitaan voimaa ja nopeutta. 19-vuotias olen kuitenkin nyt, eikä kukaan ole vielä silloin valmis.

"Isommilla minuuteilla kuntokin säilyisi paremmin"

Kakon mielestä ensimmäinen vuosi New Yorkin isoissa ympyröissä on ollut suurin piirtein odotusten mukainen.

– Mitään kauheita yllätyksiä ei ole tullut. Toki osasin odottaa, että pelataan paljon. Kauden aikana ei hirveästi ehdi puntteja nostella, ja siksi täytyy vain pitää kuntoa yllä. Isommilla minuuteilla kuntokin säilyisi paremmin, Kakko analysoi.

Entä miten Kakko on nauttinut elämästään yhdessä maailman suurimmista kaupungeista ja perinteikkään Rangersin joukkuehengestä?

– Olen kyllä pitänyt kaupungista. En asu aivan keskustassa, mutta ihan hauska vuosi on ollut.

– Meillä on koko joukkue täynnä hyviä jätkiä. Kyllä senkin huomaa, että huippuammattilaisista on kyse, kun pystyvät pitämään tasonsa joka pelissä, Kakko toteaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle