Kaapo Kakko kikkaili jälleen: "Tykkään olla jäällä tällä hetkellä kun peli kulkee"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kakolla on tällä hetkellä aihetta hymyyn.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonien ykköstähdeksi MM-turnauksessa kohonnut Kaapo Kakko iski joukkueensa avausmaalin toisessa erässä jälleen kerran näyttävän nousun ja harhautuksen päätteeksi.

– Alkuun ajattelin, että nyt on vastustajan viisikko puhki ja lähdetään hakemaan laukausta. Huomasin, että maalivahti pomppaa aika paljon vastaan, niin koitin tuollaista pikku kikkaa, Kakko kertasi maaliaan.

Monet muistavat päättyneeltä liigakaudelta lähes identtisen maalin Kakolta, ja nuori tähti vertasi osumaa heti kyseiseen maaliin.

– On tällä kaudella yksi samantyyppinen tilanne tullut vastaan. Pienemmät maalivahdit koittaa välillä tuolla tavalla ottaa sitä tilaa pois, Kakko kertoi Tanskan maalivahti Sebastian Dahmin reaktiosta osumaan.

Päätöserässä näytti jo hetken siltä, että Kakko iski jo turnauksen seitsemännen osumansa, mutta ketjukaveri Harri Pesonen sai kuin saikin mailansa turkulaisen vedon väliin. Kakko otti maalimerkinnän menetyksen huumorilla.

– Hyvä, että sain syöttöpisteenkin tähän turnaukseen, Kakko naurahti.

Kakko kertoi, että Tanskan pelitapa ei tullut Leijonille yllätyksenä.

– Tiedettiin, että tulee olemaan aika tiukka peli. Tiedettiin myös, että vastustaja tulee puolustamaan omaa maalia tosi kovaa.

Itsekriittinen nuorukainen totesi myös, että pelin aikana tuli harmiteltua vaihtoaition puolelle joutumista turhankin usein. Peliaika selvästi maistuu Kakolle.

– En tiedä, että näkyikö taululla, kun muutama kirosana taas tuli. Liian aikaisin jouduin vaihtoon omasta mielestä. Tykkään olla jäällä tällä hetkellä kun peli kulkee, Kakko päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle