KOOVEEn naisten joukkueen päävalmentaja Petri Kettunen aikaisista harjoituspeleistä: ”Onhan tämä mukavaa vaihtelua päästä pelaamaan jääkiekkoa heinäkuussa”

Muut Sarjat / Haastattelu
KOOVEEn naisten joukkueen päävalmentaja Petri Kettunen seurasi rauhallisesti pelaajiensa otteita harjoituspelin aikana.
Kuva © Timo Savela

KOOVEEn naisten joukkue perustettiin keväällä 2020. Joukkue tulee osallistumaan Naisten Mestiksen karsintasarjaan, josta tie vie joko Naisten Mestikseen tai Suomi-sarjaan. Koronaviruksen takia uuden joukkueen kokoamisessa on riittänyt haasteita.

– Viime kausi loppui kesken koronan takia. Meillä oli joukkueen kasaamisessa omat haasteensa, sillä uuden joukkueen harjoittelua ohjeistettiin etäpalavereissa. Pääsimme harjoittelemaan toukokuun puolivälistä alkaen kasvotusten. Onhan tämä mukavaa vaihtelua päästä pelaamaan jääkiekkoa heinäkuussa, kommentoi KOOVEEn päävalmentaja Petri Kettunen joukkueensa tilannetta Paimiossa pelatun heinäkuisen harjoituspelin jälkeen.

Ennen haastattelua joukkue hävisi harjoituspelin TPS:lle maalein 11–0. Rökäletappiosta ja lukuisista jäähyistä huolimatta valmentajalla riitti myös kehuttavaa.

– Tämän pelin tuloksella ei ole oikeastaan väliä. Tärkeintä oli nähdä, että missä mennään ja mitä täytyy parantaa. Yleisilme on kuitenkin hyvä peleissä ja harjoituksissa, varsinkin kun ottaa huomioon, että pelaajat ovat tunteneet toisensa vasta hyvin vähän aikaa, summasi Kettunen.

– Tänään tuli paljon alivoimaharjoittelua. Olemme hyvin vähän ehtineet keskittyä pelitapaan harjoituksissa, emmekä ole vielä harjoitelleet alivoimatilanteita. Jäällä olemme keskittyneet lajiteknisiin asioihin. Siinä mielessä alivoimapelaamisemme oli yllättävän hyvää, lisäsi Kettunen.

Tamperelaisten joukkue kasautuu pikkuhiljaa, pala palalta. Halukkaita pelaajia on kahden joukkueen verran, mutta Kettusen mukaan tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa, millainen joukkueesta muodostuu.

– Meillä on mielenkiintoisia pelaajia ja halukkaita riittää, mutta tässä vaiheessa on vaikea sanoa millainen kokoonpano tulee olemaan kauden alussa. Tarvitsemme vielä lisää harjoitustunteja alle, jotta pääsemme näkemään, että mikä taso kenellekin sopii, tuumasi Kettunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle