KOOVEEn kanssa sopimukseen päätynyt Juho Liuksiala tähyilee ulkomaille − "Aluksi piti tulla vain harjoittelemaan ja odottamaan pelipaikkaa muualta"

MESTIS / Haastattelu
Liuksiala solmi sopimuksen KOOVEEn kanssa.
Kuva © Jarno Hietanen
Liuksiala mielii Mestiksestä isommille areenoille ennen kauden päättymistä. Entisen huippuhyökkääjän opissa ovia avaava nappikausi on mahdollinen.

Juho Liuksiala, 25, pelasi kaksi edelliskautta Liigaa Vaasan Sportissa. Täksi kaudeksi hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen Mestiksen KOOVEEn kanssa. Ilveksessä pinnalle pompannut hyökkääjä on mielissään paluusta Tampereelle.

Liuksiala teki kahden kauden aikana Sportissa 84:ssa runkosarjaottelussa tehot 10+15=25. Kaksi pudotuspelikamppailua viime kaudella eivät tuoneet saldoon lisäystä.

− Vaasasta osoitettiin silloin paljon kiinnostusta. Ajattelin, että siellä olisi isompaa roolia tarjolla ja siksi lähdin. Vuodet siellä menivät vähän miten menivät, Liuksiala muisteli.

KOOVEE-nuttuun laitahyökkääjä päätyi pohdinnan tuloksena.

− Aluksi piti tulla vain harjoittelemaan ja odottamaan pelipaikkaa muualta. Treenasin koko elokuun ja mietin, että kun mistään ei ollut kuulunut mitään niin pitäisikö sitä jäädä tänne pelaamaan.

Viitakosken alaisuudessa on hyvä tehdä hommia

KOOVEEn henkeä Liuksiala kuvaili hyväksi ja peliä vauhdikkaaksi. Hän kertoi odottavansa runkosarjan alkua.

− Onneksi pelasimme Suomen Cupia, niin oli joitain panoksellisia pelejäkin.

Tamperelaisjoukkue lähtee kauteen entisen huippuhyökkääjän Vesa Viitakosken valmennuksessa. Liuksialan mukaan päävalmentaja Viitakoski antaa palautetta tarvittaessa, mutta ei tuo jatkuvasti ylimääräisiä juttuja valmennukseensa.

− Näkee, että hän on entinen pelaaja. Hän tajuaa pelistä ja antaa poikien pelata. Yritämme pelata vauhdikasta ja energistä peliä, jossa saa olla koko ajan liikkeessä.

− Tykkään siitä, että palautetta annetaan silloin, kun siihen on aihetta. Uskon, että tällainen pelitapa, jossa kukin voi pelata vahvuuksillaan, toimii Mestiksessä paremmin, Liuksiala täsmensi.

Tavoitteet korkeammalla

Vasta parhasta ikäänsä pelaajana lähestyvä Liuksiala tähtää urallaan mahdollisimman korkealle. Myös ulkomaat ovat mahdollisia pelipaikkoja, mikäli sopivanlainen mahdollisuus avautuu. Hänellä on halu päättää kautensa isommissa ympyröissä kuin Mestiksessä.

− Olisihan se hienoa käydä katsomassa, että millaista muualla on. Olen valmis lähtemään − en nyt ihan minne tahansa, mutta sellaiseen ympäristöön, jossa on mahdollista kehittyä ja päästä urallaan eteenpäin.

Liuksiala on urallaan ehtinyt pelata jo 230 Liigan runkosarjaottelua Ilveksessä ja Sportissa. Tehopisteitä on syntynyt yhteensä 37+38=75.

» Lähetä palautetta toimitukselle