KOOVEEn Erik Ahopelto iloitsi tappioputken päättymisestä ja sarjakärjen kaatumisesta: "Olisi ollut paha lähteä pudostuspeleihin 13 ottelun tappioputkessa"

MESTIS / Haastattelu
Erik Ahopelto oli yksi illan hahmoja, kun KOOVEE palasi takaisin voittokantaan sarjakärjen kustannuksella.
Kuva © Jarno Hietanen
Tamperelaisten jo ikuisuudelta tuntunut tappiokierre sai vihdoin keskiviikkoiltana päätöksensä.

Keskiviikkona se sitten päättyi. Nimittäin KOOVEEn yhdeksän ottelua kestänyt tappioputki. Vahvasti kautensa aloittanut tamperelaisseura oli edellisen kerran voittanut RoKin Hakametsässä 26.1. Tuon jälkeen Miikka Kuuselan suojatit kartuttivat pistepussiaan vain yhdellä pisteellä ennen keskiviikkoiltaa.

— Kyllä tämä maistui! Edellinen peli RoKia vastaan oli jo hyvää peliä meiltä, mutta hävisimme sen silti. Nyt sarjakärki kaatuu kotona, niin onhan se hieno tunne, fiilisteli ottelussa tehot 1+1 kirjannut KOOVEE-hyökkääjä Erik Ahopelto.

— Pelasimme nyt enemmän joukkueena. Otettiin isoja blokkeja ja puolustimme joukkueena todella hyvin. Sen kautta tämä voitto haettiin, jatkoi Ahopelto ottelun jälkeen.

Ahopelto näki erityisen tärkeänä voiton ottamisen lähestyvien pudotuspelien alla.

— Totta kai tämä antoi uskoa sinne kevään peleihin! Olisi ollut paha lähteä pudostuspeleihin 13 ottelun tappioputkessa. Oli todella hienoa, että saatiin nyt se voitto ja lisää itseluottamusta sen kautta tähän kaikille.

KOOVEEn ja Ketterän kohtaaminen sai varsin ikävän alun, kun Ketterän Jesse Hallikas menetti laukauksen jälkeen kovassa vauhdissa tasapainonsa ja iskeytyi ikävän näköisesti päin laitaa. Hallikas sai pitkään huoltotoimia jään pinnassa, kunnes hänet saatiin talutettua pukukopin puolelle.

— Kyllähän tuollainen tilanne aina pelästyttää, kun kaveri lentää noin pahan näköisesti sinne laitaan. Siinä täytyy sen jälkeen kuitenkin vain yrittää keskittyä siihen omaan peliin ja seuraavaan vaihtoon. Kyllä se tilanteen nollaus onnistuu kun on tarve, pohti Ahopelto.

Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvin rikkonainen ja jäähyjen sävyttämä. Ahopellon mukaan keskittyminen pysyi kuitenkin melko hyvin koko ajan kasassa.

— Tuli kyllä paljon jäähyjä ja sitä kautta erikoistilanteita molemmille. Ei se kuitenkaan lopulta hirvittävästi vaikuttanut siihen rytmiin.

KOOVEE ja Erik Ahopelto osoittivat sarjakärkeä vastaan ettei tamperelaisia voi pitkästä tappioputkesta huolimatta väheksyä tulevissa pudotuspeleissä.
Kuva © Jarno Hietanen

KOOVEEn haastavin hetki ottelussa oli se, kun joukkue pääsi ensimmäiselle erätauolle maalin johtoasemassa, mutta kellossa oli neljä minuuttia tapettavana alivoimaa toisen erän alkuun Anton Ollikaisen ison jäähyn seurauksena.

— Painotettiin siellä kopissa, että meidän pitää tappaa se alivoima. Meillä on ollut vaikeaa sen alivoiman kanssa oikeastaan läpi koko kauden, raotti Ahopelto taukokeskusteluja.

Ketterä tuli kuitenkin kyseisellä ylivoimalla Mikko Haaparannan osumalla rinnalle, mutta Erik Ahopelto kuritti alivoimalla imatralaisia juuri ennen pitkän jäähyn päättymistä. Alivoimamaali oli Ahopellolle jo kauden neljäs. Mitään yhteistä nimittäjää Ahopelto ei löydä sille miksi reppu on alkanut heilua vajaamiehisenä tällä kaudella.

— En todella tiedä mistä tämä johtuu. Ei ole ennen tullut osumia alivoimalla. En tiedä pomppiiko sitten vaan tänä vuonna sillä tavalla, että olen päässyt useamman kerran karkailemaan, kun kaveri on ylivoimalla hyökännyt liikaa, Ahopelto pyöritteli.

KOOVEEn valmistautuminen pian edessä häämöttäviin Mestiksen pudotuspeleihin helpottui keskiviikon voiton myötä henkisesti paljon. Toinen lisähappea tuova tekijä on lähestyvät kotiottelut. KOOVEE on ollut viime viikkoina tien päällä paljon.

— On tässä ollut kyllä paljon reissaamista. Hienoa päästä taas pelaamaan vähän enemmän näitä pelejä täällä kotona, Ahopelto päättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle