KOOVEEhen liittynyt Petteri Haveri taitaa kenttäpelaajan jokaisen pelipaikan − "Alempien ketjujen sentterinä puolustaminen on tuttua"

MESTIS / Haastattelu
Haverin kuti lähtee tarvittaessa terävästi.
Kuva © Jarno Hietanen
Entinen hyökkääjä löysi urallaan uuden pelipaikan puolustuksesta. Luontainen johtaja hakee Tampereelta uusia kokemuksia ja näyttöpaikkoja.

Petteri Haveriilla, 26, on pitkä tausta Mestis-kiekosta ja Peliitoista. Hän oli heinolalaisjoukkueen kapteeni viime kaudella. Yhteensä hän on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 174 ottelua ja tehnyt niissä 35 pistettä.

Tampereelle ja KOOVEEn riveihin tullut Haveri oli kuullut seurasta ja kaupungista hyvää ennen liittymistään ryhmään.

− Olen ollut nyt kolme päivää joukkueen mukana. Täällä on hyvä meininki ja vaatimustaso − se kehittää pelaajia. Pelaajat vaativat toisiltaan ja valmentajalla on auktoriteettia.

KOOVEEn edustusjoukkueen päävalmentajana toimii entinen liigapelaaja Vesa Viitakoski.

− Kyllä tämä hyvältä kokonaisuudelta vaikuttaa. Emme ole vielä juurikaan palaveeranneet joukkueen kanssa tavoitteista, mutta pudotuspelejä kohti ilman muuta, Haveri linjasi.

Haveri on pelannut urallaan jokaista kenttäpelaajan pelipaikkaa. Useimmiten hänet on nähty keskushyökkääjän tontilla, mutta myös laitahyökkääjän paikat ovat tulleet tutuiksi. Puolustajaksi hän on siirtynyt vähitellen.

− Viime kaudella meillä oli pieni rinki ja välillä puuttui pakkeja. Puolustajan pelipaikka ei ollut ihan vieras. Pääsin paremmin peleihin sisään, tiuhemmin kentälle ja enemmän kiekolle. Alempien ketjujen sentterinä puolustaminen on tuttua.  Puolustajana haluan pelata, mutta tarvittaessa hyppään myös hyökkääjäksi.

Maalivahtina Haveria ei ole uransa aikana nähty.

− Sen jätin nuorempana velipojalle, kun hän pelasi maalissa. On parempi, etten mene sinne.

Haveri lähtee kauteen omana itsenään ja pyrkii tuomaan samat asiat KOOVEEn arkeen kuin mitä hän Heinolassa tarjosi.

− Johtajuus tulee luonnostaan. Oli kunnia olla viime kaudella kapteeni. Pyrin olemaan äänessä ja pitämään vaatimustasoa yllä sekä johtamaan arjessa. Pimeinä iltoina marraskuussa täytyy pitää tekemisen taso korkealla ja vaatia sitä paitsi muilta, myös itseltään.

» Lähetä palautetta toimitukselle