KOOVEE-tykki Jani Nyman loistaa Mestiksessä ja haaveilee NHL:stä: ”Joka päivä sen eteen töitä että sinne pääsisin”

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Nyman on KOOVEEn paras pistemies tällä kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Tällä kaudella Mestiksessä ja Liigassa ihastuttanut hyökkääjä avasi Jatkoajalle omaansa ja KOOVEEn alkukautta, loppukauden tavoitteita, Liiga-tulevaisuutta sekä NHL-unelmia.

17-vuotias hyökkääjä Jani Nyman on tällä kaudella pelannut Liigassa neljä peliä Ilves-paidassa, saldona yksi syöttöpiste. Mestiksessä hänelle on kertynyt 23 otteluun 23 tehopinnaa. Kuitenkaan joka ilta ei nuoren tehotykin pistetehtailua olla nähty.

Nyman on viimeksi pelannut KOOVEE-paidassa 15. tammikuuta ja Liigassa nuorimies ihastutti viimeksi 16. lokakuuta Ilveksen vieraillessa Porissa Ässien vieraana. Nymanille ei paljoa ole Mestiksessä kertynyt istumista jäähyaitiossa siistillä pelityylillään, sillä hänelle on kauden aikana kertynyt vain kymmenen minuuttia rangaistuksia.

– KOOVEEn alkukausi oli vaikea, mutta jos siihen tarkemmin pureutuu niin oli paljon tasasia pelajä mitä hävittiin loppuhetkillä tai jatkoajalla / voittomaalikilpailussa. Oma alkukausi oli positiivinen, kun pystyi tekemään tulosta ja pelaamaan vastuullisessa roolissa Mestiksessä, vahvaa kautta Mestiksessä tahkoava hyökkääjä kertasi alkukautta omasta ja joukkueen puolesta.

Nyman hakee ensi kaudelle pelipaikkaa jälleen Liigasta 

Alkukausi on sujunut Nymanilla mallikaasti, ja hyökkääjä on väläytellyt taitojaan myös Liiga-ympyröissä. Ilves-paidassa Nyman nähdään myös ensi kaudella, sillä hyökkääjällä on tupsukorvien kanssa sopimus voimassa.

– Mitä ensi kauden pelipaikkaan tulee niin kaikki pitää ansaita ja tekojen kautta sitten varmistaa se pelipaikka liigajoukkueessa, Nyman ennakoi Liiga-tulevaisuudesta.

Nyman esiintyi edukseen Ilves-paidassa muutamissa Liiga-otteluissa.
Kuva © Samuli Huikuri

KOOVEE haluaa parantaa otteitaan 

KOOVEElla alkukausi on pieniä välähdyksiä huolimatta mennyt mollivoittoisesti. Ennen Tiistai-illan Hermes-vierasottelua joukkue löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta.

– Joukkueen tavoitteina on tietysti alkaa voittamaan enemmän pelejä ja kairata tasasista peleistä pisteitä. Oman loppukauden tavoitteina on että pystyisi pelaamaan ehjän hyvän loppukauden ja pystyisi auttaa joukkuetta voittamaan ja itsekin tekemään tulosta, hyökkääjä käänsi katseita loppukauteen.

Nuori mies haluaa menestyä myös NHL:ssä 

Tältä kaudelta hyökkääjän palkintokaapissa on Euroopan nuorten olympiafestivaalien kultamitali joulukuulta, ja lisää on varmasti tulevilla kausilla tulossa. Ikänsä puolesta tulevana kesänä NHL:n varaustilaisuudessa varattavana oleva Valkeakoskella syntynyt Nyman haaveilee urastaan ison meren takana ja kääntää katseita tulevaisuuteen.

– NHL on tietenkin se tavoite mihin pyrin ja joka päivä teen sen eteen töitä että joku päivä sinne pääsisin, Nyman päättää luottavaisesti haastattelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle