KOOVEE haluaa menestyä ja kehittää pelaajia yksilöinä − Päävalmentaja Juuso Hahl: "Yhteinen kriteeri tulevan kauden kiinnityksille on kehitysnäkymä"

MESTIS / Haastattelu
Juuso Hahl siirtyy KOOVEEn peräsimeen Jukureista.
Kuva © Timo Savela

KOOVEElle tuli eteen uuden päävalmentajan etsiminen, kun Miikka Kuusela ilmoitti siirtyvänsä Ilveksen palvelukseen. Seuraaja löytyi Mikkelistä, kun Juuso Hahl oli valmis ottamaan uuden harppauksen urallaan ja siirtymään ensimmäistä kertaa päävalmentajaksi aikuisten sarjoissa.

Kysyimme häneltä samoja kysymyksiä kuin muiltakin Mestis-joukkueiden päävalmentajilta.

Millaiset fiilikset jäivät Liigan runkosarjasta?

− Jukurien kausi oli monitahoinen epätasaisten suoritusten sekä päävalmentajan vaihtumisen takia. Ajoittain kuten sarjan alussa ja lopussa esitimme voittavaa jääkiekkoa. Liiallinen epätasaisuus ja keskitalvella koettu pitkä tappioputki vei mahdollisuuden parempiin sijoituksiin.

− Kauden ehdottomia ilonaiheita olivat nuorten pelaajien esiinmarssi ja koko kauden hyvällä tasolla toimineet yli- ja alivoimapelaaminen.

Entä kauden lopetuksesta juuri ennen pudotuspelejä?

− Yleisellä tasolla sarjojen aikainen päättyminen tuntui aluksi erittäin oudolta, mutta kun maailman tilanne alkoi hahmottua, niin asiat osasi laittaa oikeaan perspektiiviin ja päätökset oli helppo ymmärtää ja hyväksyä.

Kuva © Jarno Hietanen

Mitkä ovat koronan vaikutukset KOOVEEssa taloudellisesti? Kuinka hälyttävä tilanne on?

− Seuramme talousasioista kommentit antaa seurajohto.

− Yleisesti voin kuitenkin todeta, että kriisin todellista vaikutusta on tällä hetkellä hyvin vaikea arvioida. Taloudellisia haasteita tulee varmasti olemaan sarjoista riippumatta ympäri maailmaa.

Miten arvelet Mestiksen selviytyvän?

− Varmasti haasteita tulee olemaan jokaisella pakkakunnalla. Luotan kuitenkin siihen, että jos ja kun kausi pääsee syksyllä alkamaan, niin kaikki suunnitellut joukkueet ovat viivalla.

Kuva © Jarno Hietanen

Miten pelaajaliikenne, osaatko sanoa lisää lähtijöistä, saapuvista tai lopettaneista?

− Olemme joukkueen kokoamisessa hyvässä aikataulussa. Halumme on ollut kiinnittää mennen kauden joukkueen onnistujia, jotta saamme aikaan hyvän kauden tuomaa jatkuvuutta. Tulijoitakin on jo kiinnitetty niin Mestis-tasolta kuin A-nuorten Liigan kärkipelaajistakin.

− Yhteinen kriteeri tulevan kauden kiinnityksille on kehitysnäkymä. Haluan joukkueeseeni sellaisia pelaajia, joiden tavoitteet ovat ammattilaisuudessa ja suuremmissa liigoissa.

Puolustaja Jeremi Wehmas saapui hiljattain joukkueeseen TUTOsta. Maalivahti Verneri Virtanen nostettiin puolestaan A-nuorista.

Pysyykö valmennusrunko muutoin samana?

− Julkistamme lopullisen valmennustiimimme myöhemmin. Voin todeta, että tiimi tulee sisältämään kokemusta ja nuoruuden raikkautta.

Kuva © Jarno Hietanen

Miten treenaaminen nyt, onko ohjeistettu omatoiminen vai pelkästään pelaajien omalla vastuulla?

− Pelaajia tullaan luonnollisesti ohjeistamaan henkilökohtaisilla harjoitusohjelmilla. Harjoittelu tapahtuu tietenkin omatoimisesti, ja maailman tilan muutoksien salliessa otamme käyttöön muitakin tapoja.

Mietteitä tulevasta kaudesta, jos se nyt vaikka pääsisi alkamaan normaalisti?

− Odotan malttamattomana tulevan kauden alkua. Haluamme ehdottomasti jatkoa KOOVEEn hyvälle viime kaudelle. Toisena isona tavoitteena on saada ammattimaisen päivittäisen toiminnan avulla kehitettyä yksilöitä kohti ammattilaisuutta.

− Henkilökohtaisesti odotan innolla paluuta tuttuun työympäristöön Tampereelle. Olen jo useamman vuoden kokenut olevani valmis haasteeseen aikuisten sarjan päävalmentajana ja motivaationi on huipussaan.

Kuva © Jarno Hietanen

Pysyvätkö voimasuhteet samana?

− Joukkueiden välisiä voimasuhteita on vaikeaa arvioida vielä. Luonnollisesti niiden pitää olla suosikkeja, jotka panostavat rahallisesti eniten. Me hieman pienemmällä budjetilla operoivat yritämme sitten kuroa eroa kiinni urheilemalla. Uskon vahvasti kuitenkin siihen, että sarjasta tulee tasainen ja mielenkiintoinen edellisten vuosien tapaan.

Miten joukkuemäärän nostaminen vaikuttaa?

− Mikäli sarjaan kaavaillut joukkueet nostetaan, niin uskon sen tekevän sarjalle pelkästään hyvää. Saamme mahdollisesti mukaan lisää hyviä kiekkokaupunkeja ja kilpailu kovenee.

Entä se, ettei kukaan voi pudota?

− En usko suljetun sarjan vaikuttavan toimintaan juurikaan. Jokainen kuitenkin tavoittelee aina omia tavoitteitaan parhaansa mukaan, olivat ne säännöt sitten mitkä tahansa.

Kerro jotain joukkueestanne, nimenomaan positiivista.

− Tulemme saamaan ensi kaudelle varmasti mielenkiintoisen joukkueen kaukaloon. Joukkueemme tulee olemaan vahvasti pirkanmaalainen, nuorekas mutta silti riittävän kokenut taistelemaan hyvistä sijoituksista. Tavoitteemme on pelata hyvin rytmitettyä kahden suunnan yhteistyön jääkiekkoa. Prosessimme yksi kulmakivistä tulee myös olemaan se, että toiminnassamme pelaajat menevät yksilöinä eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle