KHL:n pistepörssin kärkimies Teemu Hartikainen avaa poikkeuksellisen kauden iskukykyään

KHL / Haastattelu
Salavat Julajev -hyökkääjä Teemu Hartikainen on tällä kaudella joukkueensa varakapteenina.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Teemu Hartikaisen kahdeksas kausi Salavat Julajevin riveissä on alkanut erittäin tehokkaasti vallitsevasta koronaviruspandemiasta huolimatta. Hartikainen muodostaa Ufassa tehoketjun Sakari Mannisen ja Markus Granlundin kanssa.

Maailman kiekkosarjat KHL:ää myöten ovat joutuneet joustamaan koronavirusepidemian vuoksi. Salavat Julajev Ufaa ei epidemia ole haitannut, sillä joukkue liitää 47 pisteellään KHL:n itäisen konferenssin viidennellä sijalla.

Ufan hyökkääjä Teemu Hartikainen ohitti maajoukkuetauon jälkeisessä ottelussa Dinamo Moskovan tähtihyökkääjä Vadim Šipatšovin ja johtaa sarjan pistepörssiä ennen 22.12. pelattavan kierroksen viimeisiä otteluita 39 (17+22) tehopisteellään.  

– Alkukaudella koronavirusepidemialla oli Ufan joukkueeseen enemmän vaikutusta, koska moni ei ollut sairastanut tautia silloin. Oli epävarmuutta pelien jatkumisesta. Aika nopeasti kuitenkin tajusimme, että tämä kausi pelataan, Hartikainen kertoo.

– Aika normaalia arki ollut täällä. Joka paikassa mitataan lämpö ja käytetään maskeja. Osassa peleissä ei ole ollut katsojia paikalla, minkä varmaan on huomannut isoimpana erona, Hartikainen luonnehtii elämästä Venäjällä keskellä koronaepidemiaa. 

Joulu menee otteluiden merkeissä

Ufalaisryhmä ei joulutaukoa pääse viettämään, koska tulevana torstaina 24.12. joukkue aloittaa kahden ottelun mittaisen vieraskiertueen. 28.12. Ufa jatkaa pelejä kotikaukalossaan Metallurg Magnitogrskia vastaan. 

Haastattelun julkaisuhetkellä Dinamo Minsk oli juuri käynyt Ufassa toteamassa Salavat Julajevin vahvuuden. Hartikaisen joukkue oli parempi 8–3-lukemin. Hartikainen iski ottelussa kaksi syöttöpistettä. Salavatille voitto oli toinen perättäinen, mutta tätä edelsi neljän ottelun piinaava tappioputki.

– Meillä on aika monta runkopelaajaa pysynyt mukana viime vuodet, joten se on tiettyjen roolien ollessa valmiina auttanut kauteen tultaessa. Pääsimme hyvin valmistautumaan kauteen, koska pelaajilla ei ole ollut viime kaudelta jäänyt mitään suurempia loukkaantumisia.

– Oma pelikin on kulkenut hyvin, kun sain hyvän terveen kesän alle ja saimme heti kauden alusta lähtien hyvän menon päälle kentällisen kanssa, suomalaishyökkääjä avaa tehokasta alkukautta.

"Kemiat ketjukaverien kanssa kohtasivat välittömästi"

Teemu Hartikaisen ei siis tarvitse viettää aikaa yksin Ufassa, sillä suomalaispelaajia seurassa on yhteensä neljä. Juha Metsola on joukkueen ykkösvahti ja hyökkääjät Sakari Manninen ja Markus Granlund antavat tulitukea ketjukaverilleen Hartikaiselle.

– Kemiat kohtasivat saman tien. Pelaaminen tuntui helpolta heti ensimmäisistä treeneistä lähtien ja saimme rentouden tekemiseen, kun kiekotkin menivät maaliin, Hartikainen kehuu ketjukavereitaan. 

Salavat Julajev on ollut Hartikaiselle KHL-uran ainoa seura jo seitsemän täyden kauden ajan ja käynnissä oleva kausi on jo kahdeksas. Hyvistä suorituksista huolimatta himoittua mestaruutta ei ole kuitenkaan ufalaisjoukkueelle tullut, joten loppukaudelle tavoite on selvä. 

– Loppukauden tavoite on ehdottomasti voittaa Gagarin Cup. 

» Lähetä palautetta toimitukselle