KHL:n pakkipörssin kärkimies Mikko Lehtonen pitää huippukiekon tuontia pienempiin maihin tärkeänä − "Täältäkin tulisi varmasti hyviä pelaajia − miksei joskus vaikka KHL-jengiäkin"

KHL / Haastattelu
Mikko Lehtonen jatkoi maalitehtailuaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Mikko Lehtonen niittasi Tallinnan kamppailujen ensimmäisen näytöksen voitto-osuman. Maali oli puolustajalle kauden 13. Hän johtaa sarjan puolustajien pistepörssiä.

− Kiva osua. Vastuuta tulee ja koetan pelata sen mukaan. Peli tuntuu hyvältä ja itseluottamus on korkealla.

Pakkien pistetilastossa Juuso Hietanen miehittää kakkossijaa.

− Suomesta tulee hyviä puolustajia ja muutenkin hyviä pelaajia ylipäänsä.

Karnevaali pystyssä vaikka vähemmälläkin väellä

Tallinnan laitamilla sijaitseva Tondiraban jäähalli vetää hieman alle 6000 katsojaa.

− Hyvä meininki. Halli on vähän pienempi ja fanit olivat sankoin joukoin messissä. Tuntui hyvältä, mutta ainoana miinuksena jää oli aika huono.

Perjantaina ottelua oli seuraamassa 4321 silmäparia, mutta silti lehtereillä riitti ääntä, vaikkei tutulla areenalla oteltukaan.

− Hyvä meininki oli, vaikkei halli ollut täynnä. Metelissä oli kiva pelata. Mukavaa vaihtelua arkeen.

Lehtonen tuumasi, että tällaiset kotipelit ovat toisaalta samanlaisia kuin muut, mutta niissä ojn oma mausteensa.

− Eroaahan se, kun emme ole Hartwallilla, vaan olemme kuitenkin vähän reissussa. Kuitenkin saimme kotiyleisömme antamaan meille ison tuen, niin tunnelma oli kuin kotipelissä. Peleihin joutuu kuitenkin valmistautumaan aina samalla tavalla.

Huippukiekon tuominen vieraammille näyttämöille rikastuttaa lajia

Virossa ei pelata jääkiekkoa sellaisella huipputasolla kuin me Suomessa asian miellämme. Maasta on tullut toki muutamia hyviä pelaajia esimerkiksi Liigaan. Se, että Viron kaltaisissa maissa pelataan silloin tällöin huippulätkää muiden sarjojen tuomana, on Lehtosen mielestä loistava juttu.

− Olisi hienoa, jos ympäri maailman kiekko alkaisi innostaa enemmän. Virokin on vähän pienempi maa, eikä jääkiekko ole niin iso juttu. Täältäkin tulisi varmasti hyviä pelaajia − miksei joskus vaikka KHL-jengiäkin. Mitään negatiivista näissä peleissä ei ole.

Jokerit kohtaa Severstalin jälleen lauantaina iltapäiväottelussa, joten aikataulu on tiukka.

− Samalla tavalla huomiseen. Palauttelua ja ruokaa naamariin. Pelin alusta on oltava valmiina, sillä kaveri haluaa meistä varmasti revanssin, Lehtonen tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle