KHL:n, Ruotsin ja Sveitsin nähnyt Brejcak: "Olen haaveillut Liigasta jo pitkään"

LIIGA / Haastattelu
Jan Brejcak debytoi lauantaina uuden kotiyleisönsä edessä.
Jan Brejcak on esittänyt jämäkkää peruspeliä HPK:n takalinjoilla. Hän pitää suomalaisesta pelityylistä ja Liiga on hänen mielestään kova sarja.

HPK täydensi kauden kynnyksellä puolustustaan Jan Brejcakilla. Kevään 2014 MM-kisoissakin esiintyneellä Brejcakilla Liiga on ollut kiikarissa jo jonkun aikaa.

− Olen haaveillut pelaavani Liigassa jo pitkään. Tämä on alati kehittyvä sarja. Pidän tästä tyylistä, jossa luistellaan paljon, karvataan kovaa ja koko viisikko liikkuu paljon, Brejcak kuvailee.

− Suomalainen kiekkokoulu on yksi Euroopan parhaista.

Hämeenlinnalaiset ovat joutuneet heti runkosarjan alussa kovaan testiin, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastassa ovat olleet mestarikandidaatteihin lukeutuvat TPS ja Tappara. Koettelemus on ollut raskas vasta runkosarjan alussa joukkueeseen liittyneelle Brejcakille.

− Olin ensimmäisen ottelun jälkeen todella väsynyt, mutta olen ammattilainen, joten en voi valittaa väsymystä.

Muiden muassa Sveitsissä, KHL:ssä ja Ruotsin Allsvenskanissa pelannut 29-vuotias slovakialainen on kahdessa pelaamassaan ottelussa tuonut kokemuksensa myötä rauhallisuutta HPK:n alakertaan.

− Pyrin pelaamaan yksinkertaisesti. Haluan olla joukkueen johtaja ja auttaa nuorempia pelaajia. Haluan pitää myös positiivisen tunnelman joukkueessa, vaikka tulisikin tappioita.

Vastapainoksi rauhallisuudelle Brejcak tarjoili ensimmäisessä kotiottelussaan Tapparaa vastaan myös muutaman kovan taklauksen. Fyysinen peli onkin luonnollinen osa isokokoisen slovakialaisen työkalupakkia.

− Olen kova jätkä, Brejcak nauraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle