K-Espoon naisten päävalmentaja jyrähtää ailahteluväitteille − "Emme me mitään koneita ole"

Naisten Liiga / Haastattelu
Sami Haapsen mukaan kärkijoukkue voi hävitä hyvälläkin pelillä.
Kuva © Timo Savela
K-Espoon naisten joukkue hävisi marraskuussa kaksi ottelua, jonka jälkeen puheet joukkueen ailahtelevaisuudesta nousivat esiin. Päävalmentaja Sami Haapasen mukaan kärkijoukkueen tappiot eivät automaattisesti tarkoita joukkueen pelanneen huonosti.

Naisten Liigaa johtava K-Espoo pelasi marraskuun aikana kuusi ottelua, joista hiukan yllättäen hävisi kaksi. Päävalmentaja Sami Haapanen ei kuitenkaan allekirjoita väitettä ailahtelevaisesta kuukaudesta.

− Kaikki tuntuu aina odottavan meiltä jotain supersuorituksia. Pitäisi kuitenkin kunnioittaa kaikkia joukkueita, sillä jollain voi joskus olla parempi päivä kuin meillä. Emme mekään mitään koneita olla. Kun me hävitään, ei se aina tarkoita sitä, että me olisimme pelanneet huonosti. Kaverilla on vain saattanut kulkea paremmin. Iso kunnia niille joukkueille, jotka ovat pystyneet napsimaan meiltä pisteitä.

Tappiot tulivat kotiottelussa TPS:lle sekä vieraissa Ilvekselle. Näistä voitoista Haapanen antaa kaiken kunnian voittajille.

− TPS pelasi meitä vastaan hyvän pelin ja voitti 0−2. Ilves oli Tampereella todella hyvällä pelipäällä. Olivat meitä parempia ja ansaitsivat voittonsa. Se, että siinä välissä voitimme kärkiottelussa KalPan, tuntuu hukkuvan noiden tappioiden taakse. Ei nuo pelit meiltä mitään parasta ollut, mutta emme myöskään pelanneet mitenkään huonosti.

Harva joukkue pystyy voittamaan kaikkia otteluitaan ja Haapanenkin löytää tappioista jotain positiivista.

− Ainahan sitä valmentaja toivoo joka ottelusta voittoa, mutta kyllähän tappiot tietyllä tapaa terävöittävät tekemistä ja puhdistavat ilmaa. Otteluihin valmistautuminen on varsinkin tärkeää. Jos pelin sisällä vastustaja saa hyvän vireen, niin se täytyy vaan omalla pelaamisella pelata takaisin itselle. Huonosti aloitettua ottelun alkua on vaikeampi saada pyyhittyä pois.

Naisten Liigan alkusarjaa on jäljellä noin kaksi kierrosta ja K-Espoo pitää kärkipaikkaa hallussaan. Päävalmentaja Haapanen on tyytyväinen joukkueensa esityksiin, varsinkin ajankohdan huomioiden.

− Syksyn arvosana on kahdeksan plus. Hyvään suuntaan olemme kuitenkin menossa. Tasaisuutta ja sellaista kokonaisvaltaista 60-minuutin pelaamista täytyisi saada esiin. Kaikki me tiedämme, että se mikä nyt on hyvää, ei enää keväällä riitä.

Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut puolustaja Nelli Laitinen, joka on 16 ottelussaan tehnyt tehot 11+19. Karanteenin takia sivussakin ollut Laitinen saa vuolaat kehut valmentajaltaan.

− Nelli on jatkanut omaa kehitystään kohti kansainvälistä kärkeä. Tuomisen Mintun lähtiessä hänen oli tavallaan pakko kasvaa isompiin saappaisiin. Hienosti hän onkin kasvanut omassa ruudussaan ja saanut mainiosti taustatukea muilta joukkueen kokeneemmilta pelaajilta. Varsinkin Viitasuo (Ella) ja Villilä (Tea) ovat pelanneet vahvasti. Eihän kukaan odottanutkaan, että joku yksittäinen pelaaja olisi pystynyt korvaamaan profiilipelaajan lähdön. Kyllä silloin tarvitsee kaikkien pelaajien pystyä ottamaan isompaa ruutua itselleen. Siinä me olemme onnistuneet hyvin.

Nelli Laitisella on tälläkin kaudella ollut runsaasti aihetta hymyyn.
Nelli Laitisella on tälläkin kaudella ollut runsaasti aihetta hymyyn.

Espoolaiset saivat myös hetkeksi aikaa todella kovan luokan vahvistuksen, kun maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Emma Nuutinen teki joukkueen kanssa lyhyen sopimuksen. Hurjat tehot NCAA-sarjassa iskenyt Nuutinen on todella taitava ja viihdyttävä pelaaja.

− On hienoa saada Emma takaisin, edes hetkeksi. Pidän todella paljon hänen tavastaan pelata. Hän on viime vuosien aikana myös kasvanut sekä ihmisenä että pelaajana. Toivoisin, että suomalaisessa kiekkoilussa tajuttaisiin, millainen helmi hän oikein on. Toivottavasti saamme nähdä häntä kaukalossa vielä pitkään tämänkin jälkeen. Meillä hän on nyt tammikuun puoleen väliin saakka. Toivottavasti pystymme tarjoamaan hänelle myös elämyksiä.

Emma Nuutinen kuuluu Naisleijonien runkopelaajiin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Ylemmän jatkosarjan joukkueet ovat selvinneet. Sarjan tasonnoususta kertoo se, että kestomenestyjä Kärpät jäi alempaan jatkosarjaan.

− Kaikki ovat varmasti yllättyneitä siitä, että Kärpät jäi pois ylemmästä jatkosarjasta. Ehkä TPS ja Ilves ovat pieniä yllätyksiä, varsinkin ennen kauden aikaisia odotuksia miettien. Kuitenkin, kun nähtiin TPS:n vahvistukset ja heidän tasonsa, niin sen jälkeen tuo ei ole yllätys. Varsinkin Estelle Duvin on todella kovan tason pelaaja. Linda (Leppänen) on puolestaan saanut tehtyä Ilveksestä hyvin lindamaisen joukkueen, joka taistelee joka sentistä ja sekunnista.

Ylemmästä jatkosarjasta kaikki joukkueet pääsevät pudotuspeleihin, eli käytännössä siinä haetaan mahdollisimman hyvää lähtökohtaa pudotuspelejä varten. Haapasen mukaan sarjasijoitus ei kuitenkaan ole tärkein seikka. Kevään pudotuspeleistä hän odottaa todella mielenkiintoisia.

− Sarjaan lähdetään kehittämään omaa peliä. Sarjasijoituksella ei niinkään ole väliä, vaan miten saat kehitettyä joukkueen peliä. Pelit tasoittuvat ja joka ilta on kova joukkue vastassa. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että runkosarjan ykkönen tai kakkonen saa todennäköisesti vastaansa Kärpät. Siinä on kohtuullisen kova haastaja kenelle tahansa. Mielenkiintoinen kevät on siis tulossa.

Sami Haapanen uskoo Kärppien olevan kova haastaja pudotuspeleissä, vaikka jääkin alempaan jatkosarjaan.
Sami Haapanen uskoo Kärppien olevan kova haastaja pudotuspeleissä, vaikka jääkin alempaan jatkosarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle