Käsikirjoitus muuttui, mutta esityksestä tuli menestys - tappioputken katkaisu maistui Partaselle

LIIGA / Haastattelu
Partasen onnistumiset katkaisivat Jukureiden tappioputken.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mikkelin Jukurien kahdeksan ottelun mittainen tappioputki tuli päätökseensä HPK:ta vastaan, kun mikkeliläisryhmä käänsi ottelun voittomaalikisassa edukseen. Päärooliin nousi Mika Partanen, joka iski sekä loppuhetkien tasoituksen että voittomaalin.

Jukureiden tappioputki näytti jo uhkaavasti kasvavan yhdeksään otteluun, kun HPK-puolustaja Niclas Almari laukoi ylivoimalla 2-1-johtomaalin vajaata minuuttia ennen loppusummeria. 

Mikkeliläisryhmä kampesi itsensä kuitenkin vielä rinnalle Mika Partasen viimeistelemällä osumalla 20 sekuntia ennen loppua. Partanen otti myös lopulta ratkaisijan viitan harteilleen, sillä hän viimeisteli voittomaalikisassa kaksi lähes identtistä osumaa viemällä pienellä valelaukauksella HPK-vahti Antti Karjalaisen sivuun ja upottamalla kiekon maaliin. 

Hyökkääjän mukaan ratkaisut olivat etukäteen suunniteltuja, vaikka suoritukset eivät täysin käsikirjoituksen mukaan menneetkään.

− Alunperin piti tehdä ne toisinpäin, mutta kiekko karkasi ensimmäisessä yrityksessä, niin piti vetää puikoista. Olin harkinnut noin, mutta meni toisinpäin tällä kertaa, Partanen naurahti.

Partanen oli myös todella iloinen pitkän tappioputken katkeamisen vuoksi. 

− Aika pitkä aika meni ilman voittoa. On se aina astetta hienompaa voittaa näitä pelejä, jukurihyökkääjä myhäili.

− Kerhoa vastaan on ollut aina tiukkoja pelejä. Ei ole oikein sellaista flow-kiekkoa, vaan ne on sellaisia taistelupelejä, eikä paikkoja hirveästi ole. Onneksi saatiin siinä lopussa tasoitus tehtyä, eikä selkäranka katkennut missään vaiheessa. Sellainen fiilis oli kaikilla, että me tullaan vielä tasoihin ja sitten tultiinkin.

Jukureilla oli ottelussa omat paikkansa ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla sekä jatkoajalla. Partanenkin pääsi kokeilemaan jo ennen onnistumistaan kertaalleen läpiajosta, mutta vielä silloin maali antoi odottaa itseään. Lopulta vahvat suoritukset palkittiin onnistumisella.

− Itsellä pari peliä ollut tässä hiljaisempaa. Paikkoja kuitenkin ollut, niin ihan ansaittu maali kyllä oli. Ei ne tappiopelit ole itsellä ainakaan mitenkään painaneet, vaan samalla tavalla olen yrittänyt maaleja tehdä kuin muulloinkin. Silloin oikeastaan haluaa vain enemmän tehdä maaleja, kun ollaan tappioputkessa. Pitää vain pystyä jotenkin auttamaan jengiä, niin turha siinä on mailaa puristaa liikaa, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle