Kärppiin siirtyneen Marko Anttilan alkukausi on ollut ailahteleva: "Henkilökohtaisesti pari vähän heikompaa ottelua takana"

LIIGA / Haastattelu
Marko Anttila on viihtynyt Kärpissä, mutta oma pelituntuma on ollut heikko.
Marko Anttila haaveilee Suomen mestaruudesta Kärppien kovassa joukkueessa. Perhe on nauttinut tuttujen ihmisten seurasta ja Anttila näkee uudessa ketjukaverissaan paljon itseään.

Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja Marko Anttila yllätti monet kesällä tehdessään vuoden sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Fanit luultavimmin odottivat lempääläislähtöisen Anttilan pelaavan jatkossakin Ilveksen nelosketjussa, mutta toisin kävi.

− Tottakai se oli varmaan yllättävä veto monen mielestä. Kyllä ne olivat tämä seura, organisaatio ja mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus ne tärkeimmät syyt. Kova joukkue ja todella paljon töitä edessä.

Joukkueesta löytyneet tutut kapteeni Atte Ohtamaa ja valmentaja Lauri Marjamäki edistävät myös Anttilan siirtoa.

− Se oli aika myöhään kaikki, mitä tapahtui ja MM-kisoissa vasta aloimme (Ohtamaan kanssa) juttelemaan, että mikä tilanne. Tiesimme täällä olevan hyvä porukka ja tuttuja myös perheelle ja varmasti viihdyttäisiin, niin siitä se alkoi rakentumaan.

Päätös Ouluun tulosta oli perheelle mainio.

− Todella hyvin ollaan viihdytty. Paljon ollaan luonnossa käyty eri puolilla ja vähän pohjoisemmassakin. Se on hieno mahdollisuus, että pääsee nopeasti tuonne vähän pohjoisempaankin ja täällä on paljon hyviä paikkoja. Kaupungilla ollaan vietetty aikaa.

Lähes 20 vuotta ammattilaisena pelannut Anttila on edustanut urallaan Ilveksen lisäksi niin TPS:ää, SHL:n Örebrota ja KHL:n Jokereita. Kokeneelle hyökkääjälle uusi joukkue ei tuonut yllätyksiä.

− Tietenkin täällä matkustus on erilaista kuin muissa Liiga-seuroissa, mutta olen tottunut siihen jo KHL:n puolella, niin ei tullut mulle sinänsä yllätyksenä. Muutoin meillä on samanlaista arkea ja yhdessä tekemistä kuin muuallakin.

Seitsemän Kärppien nelosketjussa pelatun pelin jälkeen mietteet alkukaudesta ovat vaihtelevat ja oma peli ei ole Anttilan mielestä vielä uomissaan.

− Olen saanut muutaman onnistumisen, mutta nyt on henkilökohtaisesti pari vähän heikompaa ottelua takana. Iso voitto tänään (lauantaina) isolle jätkälle, jonka paita nousi kattoon. Se oli ainoa asia mikä tänään merkkasi. Pientä vammaa on ollut itsellä ja pelituntuma vähän heikko vielä tällä hetkellä, mutta lähdetään parantamaan.

Oman pelin pienien asioiden kehittämisen lisäksi koko ketjun pelin parantaminen on ollut Anttilalla mielen päällä kauden edetessä.

− Ketjun kanssa pyrimme sopimaan asioita paremmin niin, että yhteistyö pelaa paremmin. Oman pelin esiin tuomista ja vahvaa kiekon kanssa pelaamista kaipaamme.

Nuoret ketjukaverit Arttu Hyry ja Julius Hermonen saivat konkarilta suitsutusta.

− Hyry on vahva kahden suunnan sentteri, hyvä aloituksissa ja hyvä pitämään kiekkoa. Paljon samanlaisia ominaisuuksia kuin minulla, mutta en ole yhtä hyvä aloittaja. Hän on vahva jätkä, myös luonteeltaan, Anttila kehuu.

− Hermonen on todella hyvä luistelemaan ja hänen kanssaan on hyvä pelata. Kun laittaa kiekkoa hänelle, niin hän ehtii niihin, Anttila jatkaa.

Maajoukkueikonin statuksen saavuttaneen Anttilan voisi olettaa olevan mukana, kun Leijonat avaa maajoukkuekauden Tampereella Karjala-turnauksessa marraskuussa. Mies itse ei ollut asiasta täysin varma, eikä asia tullut esille lauantaina Lasse Kukkosen juhlaseremonioihin osallistuneen Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa.

− Katsotaan mikä tilanne. Katsotaan, miten omat pelit kulkee ja mikä on energiataso ja halu. Tehdään ne päätökset sitten, kun niiden aika on.

» Lähetä palautetta toimitukselle