Kärppien tehomies Juho Lammikko palasi Leijonissa puolustavaan rooliin: "Pelaan aina täysillä siinä roolissa, joka minulle annetaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juho Lammikko vakuutti, että hänelle kelpaa Leijonissa puolustavakin rooli.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Juho Lammikko on tottunut tällä kaudella Kärpissä suureen hyökkäysvastuuseen, mutta Karjala-turnauksessa hän pelasi jälleen puolustavassa roolissa. Hän vakuutti, että hän antaa Leijonissa aina kaikkensa, oli rooli mikä hyvänsä.

Hyökkääjä Juho Lammikko jakoi sunnuntain Ruotsi-voitosta kiitosta ennen kaikkea Suomen maalivahti Harri Säterille. Lammikko oli kuitenkin tyytyväinen myös kenttäpelaajien ensimmäiseen ja kolmanteen erään.

− Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvää jääkiekkoa. Toisessa erässä peli jumiutui liiaksi omalle puolustusalueellemme. Emme päässeet energisesti hyökkäysalueelle, harmitteli Lammikko.

− Näitä tulee välillä, mutta onneksi Säteri piti meidät torjunnoillaan pelissä mukana.

− Viimeisessä erässä puolustimme todella hyvin. Loimme maalintekopaikkojakin taas. Lopussa pystyimme pitämään 2−1-johtomme.

Lammikko pelasi viime kevään MM-kisoissa nelosketjussa, mutta Liigassa hänellä on ollut Kärpissä tällä kaudella suuri hyökkäysvastuu. Karjala-turnauksessa Lammikko palasi jälleen puolustavampaan rooliin, muttei hän sitä harmittele.

− En ole miettinyt rooliani sen enempää. Pelaan aina täysillä siinä roolissa, joka minulle annetaan. On upeaa päästä pelaamaan Leijoniin, oli ketju mikä tahansa.

Lauantaina Tšekkiä vastaan Lammikko onnistuikin kertaalleen maalinteossa. Hän nostaa joukkueen edun tekemiään maaleja tärkeämmäksi.

− On mukava tehdä maaleja, mutta joukkueen voitot lämmittävät enemmän mieltä.

Lammikon ottelut jatkuvat Liigassa perjantaina, kun Kärpät matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

− Maanantaina minulla on lepopäivä. On hienoa päästä taas Kärppien riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle