Kärppien päävalmentaja kaipaa johtajuutta – ”Meillä vasta kasvetaan johtajaksi”

Naisten Liiga / Haastattelu
Janne Salmelan katse etsii jäältä uutta henkistä johtajaa joukkueelleen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien vastuuvalmentaja Janne Salmela peräänkuuluttaa joukkueeseensa uusia vastuunkantajia. Kokeneen Isa Rahusen varjosta on nousemassa uusia johtajia, mutta se vie oman aikansa.

Naisten Liigan kestomenestyjä Kärpät on aloittanut kautensa todella vaatimattomasti. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen löytyy Kärpät sarjataulukosta vasta sijalta yhdeksän ja on uhkaavasti jäämässä alempaan loppusarjaan. Päävalmentaja Janne Salmelan mukaan joukkueesta puuttuu tällä hetkellä henkistä johtajuutta.

− Eihän tämä sarja ole kovinkaan hyvin lähtenyt käyntiin, jos pisteiden valossa asiaa tutkii. Kuitenkin meillä arjessa, joukkueessa, ja kaikessa tekemisessä ihan hyvä fiilis ja pelitkin sujuvat ihan hyvin. Ainoastaan voitot jäävät nyt ottamatta. Olemme pelanneet ihan hyvää kiekkoa kärkijoukkueitakin vastaan, mutta näissä tiukoissa tilanteissa olemme kaatuneet ehkä kokemattomuuteen ja johtajuuden puutteeseen.

Kärppien joukkue koki elokuun alussa kovan kolauksen, kun joukkueen monivuotinen kapteeni Isa Rahunen ilmoitti lopettavansa jääkiekkoilun. Maajoukkueessakin isossa roolissa ollut puolustaja oli joukkueessaan todellinen johtaja.

Isa Rahunen jätti Kärpille ison aukon paikattavaksi.
Isa Rahunen jätti Kärpille ison aukon paikattavaksi.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

− Kaikki muut muutokset valmennuksessa ja pelaajistossa meillä oli etukäteen tiedossa, mutta Isan lopettamiseen ei osattu oikein kunnolla varautua. Se olikin suuri palanen korvattavaksi. Meilläkin on riveissä useampi pelaaja, joka on vuosien varrella tottunut pelaamaan Isan hartioiden takana. Kyllä meillä nytkin joukkueessa on luontaisia johtajia, mutta he ovat vasta kasvamassa siihen vaadittavaan mittaan.

Salmela ei ole kovin huolissaan joukkueensa tämänhetkisestä tilanteesta, mutta myöntää kohta tulevan kiire, mikäli joukkue mielii ylempään loppusarjaan.

− Meillähän on aika raaka tämä systeemi, kun pudotuspelejä pelataan sekä nyt syksyllä että sitten keväällä. Eihän tässä kauheasti ole aikaa saada muutosta aikaan, mutta toisaalta ilmapiiri joukkueessa on niin hyvä ja pelaaminen viimeistelyä lukuun ottamatta toimii. Yksi voitto nostaa taas itseluottamusta ja seuraavasta pelistä on jo helpompi napata pisteet.

Kärpissä on myös käynnissä jälleenrakennus, joten Salmela näkee oululaisen nais- ja tyttökiekon tulevaisuuden valoisana.

− Olen muutamille ihmisille jo sanonutkin, että tietynlainen puhdistaminen ja urheilullisuuden esiin nostaminen saattaa jotain maksaa alkuvaiheessa, mutta lopputulokseen kaikki tulevat olemaan tyytyväisiä. Meillä Akatemiajoukkue tekee valtavan hyvää työtä. Iso kiitos Moilasen Jarille ja Kiipelin Sadulle tiimeineen isosta ja laadukkaasta työmäärästä. Meillä yhteistyö toimii ja pelaajia kiertää molemmissa joukkueissa. Onhan tässä sellainen mahdollisuus, että kohtaamme toisemme alemmassa loppusarjassa.

Vaikka tilanne Oulussa onkin vaikea, niin päävalmentaja ei näe syytä paniikkinappulaan.

− Ei ole mitään syytä paniikkiin. Meillä on tietynlaiset kannukset kannettavana ja ollaan tavallaan uuden tien alussa. Kyllä Oulussa kuitenkin kehitetään pelaajia joka päivä ja tulevaisuus näyttää hyvältä.

Kärpät pelaa tänään lauantaina kahden viikon tauon jälkeen, kun Raksilaan saapuu hallitseva mestari K-Espoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle