Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen omiensa alivoimapeliin Ilves-sarjassa: "Me ollaan saatu siihen alivoimapelaamiseen positiivinen draivi"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Mannerilla oli keskiviikkona aikaa vastailla toimittajien kysymyksiin puolivälieräsarjan ratkettua.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien päävalmentaja antoi tunnustusta Ilvekselle ottelusarjan päätyttyä. Manner ei pitänyt merkittävänä asiana, että keskiviikon voitto antoi Kärpille viikon aikaa levätä ennen välierien alkua.

— Tämä sarja opetti meille sen, että Suomessa on erinomaisia joukkeita, loistavia nuoria pelaajia ja marginaalit huippu-urheilussa ovat erittäin pienet. Se opetti myös, että ennakkosuosikin asemassa sen rennon huippusuorituksen saaminen ei aina ole niin yksinkertaista.

Näin totesi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner lehdistölle Hakametsän hallin käytävällä, kun samaan aikaan pukukopista takaisin jäälle lauletut Ilveksen pelaajat kiittivät vielä kerran kannattajiaan kauden päätöshetkellä.

Kärpät eteni voitoin 4–0 välieriin, mutta Ilves ei päästänyt ylivoimaista mestarisuosikkia helpolla. Kaksi otteluista ratkesi jatkoerissä ja tamperelaiset johtivat kolmea ottelua neljästä. Mikko Manner jakoikin estoissa tunnustusta jäällä omiaan kiittäneelle ilveslaumalle.

— Tosi kova oli ottelusarja. Ilves oli kyllä niin hyvä, että en tiedä minkä takia kohtalo sitten kääntyi meidän puolelle, Manner pyöritteli.

— Heidän energia oli varsinkin pelien aluissa ihan tapissa. Heillä on nopeita ja taitavia pelaajia, ja kun saivat vielä alkuihin tulosta, niin se kasvatti entisestään sitä heidän fiilistä, Kärppien päävalmentaja kertasi oululaisittain hieman hankalia ensimmäisiä eriä.

— Ehkä ne alut laittoivat meitä myös vähän varpailleen. Ei me tahallaan huonosti niitä alkuja pelattu, vaan heti pyrittiin kiinni mieheen ja taistelemaan, mutta kaveri oli niissä tyly. Niin kuin tänäänkin, jatkoi Manner.

Alivoima toimii - ylivoimassa vielä parantamisen varaa

Yksi merkittävä seikka mikä erotti joukkueet toisistaan oli erikoistilannepelaaminen. Varsinkin Kärppien alivoima oli Ilvekselle lähes ylivoimainen este. Kärpät teki ottelusarjassa kaksi alivoimamaalia Ilveksen yhtä ylivoimaonnistumista vastaan.

Mannerin mukaan alivoimaan ei oltu sen erityisemmin keskitytty ottelusarjan alla, vaan kaikki perustui jo runkosarjassa toteutettuun vahvaan tekemiseen.

— Meillä on koko kausi ollut alivoimapeli vahvaa. Toni Sihvonen on tehnyt sen kanssa paljon töitä ja sitten meillä on myös hyviä alivoimapelaajia, taustoittaa Manner.

— Me ollaan saatu siihen alivoimapelaamiseen positiivinen draivi. Se ei ole meille mentaalisesti mitenkään sellainen tilanne, että "vitsi me jouduttiin alivoimalle". Vaan enemmän se on hieno tilanne, kun päästään taas oikein kunnolla taistelemaan, Manner käy joukkueensa suhtautumista alivoimapelaamiseen.

— Ylivoimapeliä me yrittämme yhä parantaa. Se on taas rakentamista, kun se alivoima on rikkomista ja välillä se jälkimmäinen on vain helpompaa, Manner jatkaa.

Kärppien vahva alivoima veti ilmeet ilvesleirissä vakavaksi.
Kuva © Saana Hakala

Puolivälieräsarjan katkaiseminen neljässä pelissä tietää Kärpille viikon lepoa ennen välierien alkua. Päävalmentaja Manner ei pitänyt sitä kovinkaan ratkaisevana asiana, että hänen joukkueensa saa nyt huilata, kun tuleva vastustaja pelaa vielä ainakin perjantaina.

— En tiedä onko siitä sitten etua, että saadaan levätä. Yritetään tietysti valmistautua hyvin ja katsotaan nyt ensin kuka sieltä tulee vastaan. Pelit kovenee ja meidänkin pitää pystyä pelaamaan yhä paremmin, Manner toteaa.

— Tämän voiton myötä meiltä varmaan pieni mentaalipuolen painekin voi kadota tuosta pois ja päästään oikeasti nauttimaan siitä pelaamisesta, lopettaa Manner.

» Lähetä palautetta toimitukselle