Kärppien päävalmentaja Mikko Manner: "Siinä oli jo aika epätoivoisia fiiliksiä"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Mannerin kärppäjoukkue osoitti taas sitkeyttään.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärpät on kevään 2019 pudotuspeleissä erikoinen joukkue. Se on neljässä pelistä viidestä jäänyt tappiolle, mutta voittanut lopulta kaikki pelinsä.

Kerran Kärpät ei ole jäänyt tappioasemaan kevään pudotuspeleissä. Se oli Ilvestä vastaan puolivälierissä, kun Kärpät ei päästänyt tuossa pelissä maaliakaan.

– Kyllä oli haastava peli taas, tuli mieleen ensimmäinen Ilves-ottelu. HIFK oli todella hyvä, karvasi kovaa ja pelasi laadukkaasti silloin kuin sai kiekon. Me olimme ensimmäisessä erässä vähän kuin välimaastossa, ja 0–2 oli heille ihan ansaittu tulos. Siinä oli jo aika epätoivoisia fiiliksiä, että saadaanko me omaa peliä ollenkaan käyntiin, Manner pohti ottelun jälkeen.

Kärppien kavennusmaali 28. minuutilla antoi uskoa kotijoukkueelle. Yleisökin innostui maalista, Raksilan hallissa oli tunnelma katossa.

– Saatiin lopulta tärkeä kavennusmaali ja siitä draivia sekä lisää pelinopeutta.

Lopussa Kärpät otti maalivahdin pois, eikä mennyt kuin seitsemän sekuntia ja ajassa 57.46 HIFK:n verkko heilui.

– Kohtalo oli sitten meidän puolellamme tällä kertaa, kun ilman maalivahtia saatiin tasoitettua.

Jatkoerää ehdittiin pelata hieman yli puolivälin, kun Kärpät pääsi kahdella miehellä hyökkäämään HIFK:n maalivahtia vastaan. Teemu Kivihalme tarjoili, eikä Tino Metsävainio erehtynyt avopaikastaan.

– Jatkoerässä saatiin toisen erän rytmissä pitempää momentumia meille. Tämä on erityylinen sarja kuin viime vuonna, tila ja aika ovat nyt vähissä. Vastustajallakin on varmasti mahdollisuus kehittää peliään, kun pystyvät tämmöisessä pelinopeudessa operoimaan, Manner herrasmiesmäiseen tyyliinsä kehui hyvin pelannutta vastustajaakin.

Kärppien ottelujen alut ovat olleet hankalia. Mannerkaan ei suoranaisesti osannut vastata, mitä niiden parantamiseksi pitäisi tehdä

– Yritetään pitää tuota trendiä yllä, että olemme sitkeitä, eikä jäädä takaiskumaaleihin kiinni, vaan pystymme jatkamaan matkaa. Ehkä se on kuitenkin tässä tärkein asia.

– Yritetään parantaa pelien alkuja, mutta yritetään pelata loppuun asti sitkeästi. Yritetään saada nousujohteisia pelejä aikaan, eikä missään vaiheessa luovuteta. Tämä peli oli taas hyvä esimerkki, että pystyttiin parantamaan pelin aikana ja vaikeuksien kautta löydettiin keinot voittaa, Manner analysoi.

Ja mikäs siinä, jos tälläkin tavalla kulkee voitosta voittoon, niin sehän Oulussa kelpaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle