Kärppien nuori huippuhyökkääjä Oona Havana myöntää suuren roolin tuomat hetkelliset paineet − "Nautin siitä, että saan pelata paljon"

Naisten Liiga / Haastattelu
Oona Havana on nuoresta iästään kypsä ja johtava pelaaja.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kärppien nuori huippuhyökkääjä Oona Havana loi jo silmäyksen pudotuspeleihin tiukan Ilves-tappion jälkimainingeissa. Nuori oululaisjoukkue etenee vakaasti kohti kovaa haastetta. Ryhmään liittyneet kokeneet pelaajat ovat helpottaneet Havanan kaltaisten nuorten tähtien taakkaa.

Kärpät hävisi tiukan taistelun jälkeen Ilvekselle Naisten Liigan sunnuntaikierroksella lukemin 4−3 jatkoaikaratkaisun jälkeen. Oululaisjoukkueen 18-vuotias ykköskeskushyökkääjä Oona Havana on kantanut nuorta kärppälaumaa niin tehoillaan kuin henkisellä kovuudellaan läpi haastavan kauden.

− Välillä se vähän tuo paineita, mutta vastuu tuo peliin myös toisen puolen eli se auttaa yrittämään täysillä. Nautin siitä, että saan pelata paljon, Havana virkkoi.

Itse ottelussa Kärpät oli vielä kolmannen erän loppumetreillä kiinni kolmessa pisteessä, mutta tupsukorvat tulivat rinnalle ja lopulta ohi.

− Oli tiukka peli ja Kati (maalivahti Asikainen) pelasi tosi hyvin. Hän otti tärkeitä torjuntoja, kun Ilves sai pieniä pyörityksiä. Meilläkin oli paikkamme, joista olisi pitänyt pistää sisään, Havana sanaili.

Kärpillä on tällä Naisten Liigan kaudella todella nuori ryhmä. Muun muassa kokeneiden Sari Wäänäsen ja Jasmin Hulanmäen liittyminen remmiin kesken kauden on tuonut nuorelle johtajalle huojennusta. Sama pätee tietysti koko porukkaan.

− Heillä on iso merkitys joukkueelle varsinkin tässä vaiheessa, kun pudotuspelit lähestyvät. Tarvitsemme kokemusta ja tietysti myös pelaajia, Havana arvioi.

Kärpät on käytännössä varmasti sarjataulukon kahdeksas, kun runkosarja päättyy. Se tarkoittaa sitä, että oululaiset saavat puolivälierissä vastaansa sarjakärjen. Se on suurella todennäköisyydellä KalPa.

− Se on tietysti kova haaste, mutta olemme pelanneet KalPaa vastaan nousujohteisesti tällä kaudella. Edellinen peli oli jo tosi tiukka. Innolla ja ennakkoluulottomasti lähdemme haastamaan heitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle