Kärppien nestori Mika Pyörälä istutettiin nuorisoketjuun - Jälki totutun tehokasta

LIIGA / Haastattelu
Konkari Mika Pyörälä on edelleen Kärppien hyökkäyksen kulmakiviä
Kuva © Saana Hakala
Mika Pyörälä, 37, on Kärppien sisäisen pistepörssin kärkimies jälleen kerran. Pyörälä on alkukaudesta pelannut joukkueen junioriosaston kanssa. Ketjukavereilla Aleksi Heponiemellä ja Rasmus Kuparilla on ikää yhteensä saman verran kuin Pyörälällä. Ikäerosta huolimatta peli luistaa ja pisteitä syntyy.

Mika Pyörälä saalisti tänään yhden syöttöpisteen, kun taas ketjukavereina viilettävät pikkuleijonat Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi merkkauttivat maalin mieheen. Pyörälä piti Kuparin maalia helpotuksena joukkueelle:

- Vastustaja sai momentumia kolmannessa erässä. Emme malttaneet pysyä pelin päällä ja jouduimme sitä kautta vaikeuksiin. Onneksi Kupari teki neljännen maalin, sen jälkeen pelasimme mallikkaasti loppuun asti.

Heponiemi oli vähällä joutua antisankarin rooliin syötettyään Tapparan avausmaalin suoraan Jarkko Malisen lapaan. Heponiemi paikkasi tilanteen viimeistelemällä Kärppien toisen maalin juuri pyörälän syötöstä.

- Heponiemen suoritus kuvastaa joukkuetta. Meillä on lupa epäonnistua. Sitä kautta on myös mahdollisuus onnistua ja Aleksi näytti ne molemmat puolet tänään, analysoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

Pyörälä kertoo pelin sujuvan nuorison kanssa erittäin hyvin. Hän kehuu Heponiemeä ja Kuparia varsin kypsiksi pelaajiksi.

- Molemmilla on vauhtia, taitoa ja erittäin hyvä pelinäkemys. Minä tasapainotan sitten sitä meidän ketjua, Pyörälä tuumi.

Pyörälä yrittää näyttää kentällä omalla esimerkillään mallia, mutta hänen mukaansa muuten ei ole tarvinnut juurikaan puuttua ketjukaverien pelaamiseen:

- Hyvin pojat hoksaavat, mikä on mennyt hyvin ja mikä huonosti. Ei heille ole tarvinnut ärähdellä. 

Kärppien puolustus on ollut rautaa viimeisissä otteluissa. Alkukaudesta kuitenkin oli vielä hakemista, etenkin CHL-peleissä.

- Todettiin, että meillä oli perisyntinä karkailla alueelta liian aikaisin. Nyt olemme malttaneet omassa päässä ja hyökkäyksiin lähdetään vasta, kun kiekko on omassa lavassa, Pyörälä tuumi.

Kärpät haki toisen voittonsa viikon sisään Tampereelta. Pyörälä mietti, että pelit olivat erilaisia, mutta molemmissa joutui tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen.

- Ilves-peli oli meille epätyypillinen, sillä tulimme vasta pelipäivänä paikan päälle. Kaveri laittoi meidät koville ja jouduimme vääntämään ja puolustamaan läpi pelin. Tänään Tapparaa vastaan saimme paremmin hyökkäyspeliä toimimaan, mikä näkyi maaleina, Pyörälä iloitsi onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle