Kärppien naisten joukkueessa luvassa pientä pelaajaliikehdintää

Muut Sarjat / Haastattelu
Päävalmentaja Janne Salmelalla on nyt aikaa tutkia pelikirjaansa.
Kuva © Timo Savela
Oulun Kärppien naisten liigajoukkueen päävalmentaja Janne Salmelalle jäi kauden äkkinäisestä lopetuksesta tyhjä olo. Katse on kuitenkin jo suunnattu tulevaan ja uuden joukkueen rakentaminen on käynnissä.

Kärppien naisten joukkue oli niukasti hävinnyt välieräsarjan KalPaa vastaan ja oli valmistautumassa pronssiotteluun Kuortaneen joukkuetta vastaan, kun tieto jääkiekkokauden ennenaikaisesta päättymisestä julkistettiin. Vastuuvalmentaja Janne Salmelan, kuten varmaan koko joukkueen, tuntemukset voidaan tiivistää yhteen lauseeseen.

− Kyllähän siitä aika tyhjä olo jäi.

Liigakauden lisäksi peruuntuivat naisten MM-kisat ja yhteisharjoittelukin kiellettiin. Tämä tuo uusia haasteita niin pelaajille kuin valmentajillekin.

− Tietenkin yhteisharjoittelu on nyt seis. Pelaajien kanssa on kaudenpäätöskeskustelut käyty puhelimitse. Kokeneemmat pelaajat ovat viettäneet lyhyttä ylimenokautta, mutta nuorempi osa pelaajista on jo harjoitellut kovemmin omatoimisesti.

Poikkeustilanteen vaikuttaminen taloudellisesti korostuu ammattilaisurheilussa melko voimakkaastikin, mutta naiskiekkoilu päässee nyt hiukan helpommalla. Nyt on etua siitä, etteivät pelaajat eivät ole ammattilaisia eivätkä näin rasita joukkueiden taloutta. Vaikutukset tulevatkin lähinnä välillisesti.

− Meidänkin joukkueemme osalta tämä varmasti näkyy niin, että saattaa olla hankalampi löytää sponsoreita ja talkoita. Tämä tilanne tulee vaikuttamaan myös seuroihin ja jarruttamaan seuraavaan kauteen valmistautumisen lisäksi toiminnan kehittämistä.

Vieläkö Johanna Oksman tukkii Kärppien maalinsuun?
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kaikesta huolimatta Kärpissä on jonkin verran pelaajaliikennettä luvassa. Salmela avaa hiukan tilannetta, mutta ei vielä halua puhua pelaajista nimillä.

− Muutama uusi pelaaja liittyy mukaan seuran sisältä ja muutama uusi pelaaja saattaa vielä liittyä joukkueeseen ulkopuolelta. Ainakin yksi pelaaja vaihtaa seuraa toiseen liigajoukkueeseen. Valmennusrunko pysyy samana.

Oulussa olosuhteet naiskiekkoilulle on Salmelan mukaan loistavat. Seuraorganisaatio sekä miesten Liiga-organisaatio saavat häneltä kiitosta.

− Kärpät 46 ry toimii edelleen mahtavasti meidän joukkueemme tukena taustalla, mahdollistaen huippuharjoitusolosuhteet ja fasiliteetit. Liiga-organisaatio on myös koko ajan enemmän mukana tukemassa toimintaamme.

Alkavaa kautta odotetaan Oulussakin jo vesi kielellä. Hiukan harmittamaan jäänyt putoaminen finaaleista halutaan päästä korjaamaan jo ensi kaudella. Salmela on mielissään siitä, että Naisten Liiga on tasoittunut ja näyttäisi tasoittuvan entisestäänkin.

− Voimasuhteet pysyvät varmaan aika samana kärjen osalta. Toivotaan että saadaan sarja vieläkin tasaisemmaksi kuin mitä se oli viime kaudella. Mielenkiintoinen sarja on kyllä tulossa, kun saadaan uusi joukkuekin mukaan. Toivottavasti kaikki joukkueet saavat pidettyä rivinsä ja taloutensa kasassa. Naisten Liiga on menossa hyvään suuntaan.

Isa Rahusen tuuletuksia on aina hieno nähdä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle