Kärppien naisten joukkueelle jälleen voitto – Sari Wäänänen lupaa loppukirin nostavan heidät ylempään jatkosarjaan

Naisten Liiga / Haastattelu
Sari Wäänäsen mailasta lähti kiekko tänään kahdesti Sportin maaliin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Vaisusti kautensa aloittanut Kärpät matkasi tänään Vaasaan Sportin vieraaksi. Vieläkin pisteittä Naisten Liigassa oleva Sport ei pystynyt Kärppiä kaatamaan, vaan vieraat ottivat toisen peräkkäisen voittonsa 0–4 tuloksella. Joukkueen tehokkain oli 27-vuotias hyökkääjä Sari Wäänänen, jolle voitto maistui pelin jälkeen.

− Olihan tuo peli alusta alkaen meidän hallussamme, muttei se meiltäkään parasta osaamista ollut. Tällä kertaa tuo kuitenkin riitti voittoon, mikä onkin tärkeintä. Lähdimme otteluun sopivan nöyrinä ja vastustajaa oikealla tavalla kunnioittaen. Tiesimme, että näissä peleissä voi tapahtua mitä vaan.

Kärppien alkukausi ei ole todellakaan mennyt suunnitelmien mukaan ja joukkue saattaakin jäädä alempaan loppusarjaan. Kärppien on kerättävä runsaasti voittoja jäljellä olevista otteluista, mutta Wäänäsen mukaan joukkue ei kanna paineita pakkovoitoista.

− Ei meillä mitään sellaista painetta ole. Meillä on vahva usko omaan tekemiseen ja siihen, että ne tarvittavat voitot sieltä tulevat. Joukkueessa on rento ilmapiiri.

Päävalmentaja Janne Salmela on saanut joukkueensa pelin kulkemaan oikeaan suuntaan.
Päävalmentaja Janne Salmela on saanut joukkueensa pelin kulkemaan oikeaan suuntaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kärpät on nyt kahden ottelun voittoputkessa voitettuaan lauantaina Kuortaneen. Tämä onkin vasta ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Kärpät pystyy kahteen perättäiseen voittoon.

− Olemme tehneet oikeita asioita ja olemme koko ajan menossa oikeaan suuntaan. Matka jatkuu vielä!

Wäänäsen oma kausi on noudattanut koko joukkueen suorittamista. Peli ei ole lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla. Mitään varsinaisia puutteita ei ole ollut niin pelaajalla kuin joukkueellakaan, mutta pisteet ovat jääneet ottamatta. Tehokas päivä Vaasassa lähes tuplasi konkarin pistesaaliin, joka oli ennen tätä päivää 1+3.

− Tänään tuli mukavasti noita onnistumisia itselle. Hiukan onnekkaasti tuli nuo paikat, joista lapioin kaksi maalia sisään. Olen viime aikoina pyrkinyt vähentämään töitä, jotta saisin palautumista hiukan paremmaksi. Se on alkanut nyt näkyä parempana jaksamisena sekä terävyytenä kaukalossa.

Liigan tasaisessa keskivaiheessa käydään kovaa kamppailua pääsystä ylempään jatkosarjaan. Wäänäsen mukaan Kärpät tulee löytymään viivan yläpuolelta, kun alkusarja on saatu pelattua loppuun.

− Kyllä meillä on tarkoitus nousta viivan yläpuolelle. Loppukiri on jo alkanut ja jatkuu tästä eteenpäin. Ollaan koko ajan positiivisin mielin ja uskotaan siihen, että omalla pelillä ja tekemisellä tullaan siihen pääsemään.

Sari Wäänänen lupaa tuuletuksia nähtävän jatkossa useamminkin.
Sari Wäänänen lupaa tuuletuksia nähtävän jatkossa useamminkin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle