Kärppien kapteeni Ohtamaa: "Ei ole mitään jossiteltavaa, kaikki tehtiin, mitä pystyttiin"

LIIGA / Haastattelu
Atte Ohtamaa loi oululaisiin C rinnassaan henkeä sen, minkä minkä pystyi.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa voitti vuosi sitten Venäjän KHL-mestaruuden. Tällä kertaa oli tyytyminen hopeaan kotoisessa Liigassa. 

– Tietenkin tämä on iso pettymys, paljon tuon lähemmäs ei voi päästä, kuin seiskapeliin finaaleissa. Tällä kertaa HPK varmasti ansaitsi mestaruuden. Molemmat joukkueet pelasivat isolla sydämellä hienoa jääkiekkoa. Molemmilla oli hetkensä, iso kunnioitus vastustajaa kohtaan. Paljon hyvää mekin jäällä tehtiin, mutta ihan se ei kirkkaimpaan palkintoon riittänyt.

Kärppien peli kangerteli pitkin pudotuspelejä. Välillä kritiikki oli mediassa joidenkin mielestä ehkä jopa liiankin suurta. 

– Ei ole mitään jossiteltavaa, kaikki tehtiin, mitä pystyttiin. Paljon pystyttiin koko ajan parantamaan suoritustamme. Tuntuu, että kaksi viimeisintä peliä olivat meidän parhaat pelimme tässä sarjassa.

Kärppien kauden tunnuslause on ollut nopea, vahva ja luotettava. Mikko Mannerin zenmäinen viileys on tarttunut koko joukkueeseen, myös kapteeniin. Ohtamaakaan ei karvaasta tappiosta huolimatta ollut täysin maansa myynyt.

– Koko kausi ollaan ajateltu niin, ettei yksittäisen pelin anneta merkitä liikaa. Tietenkin olisi ollut mahtava voittaa, mutta olemme kuitenkin ylpeitä joka jätkä tästä, mihin suorituksemme riitti. Hemmetin hieno kausi joka tapauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle