Kärppien ja HPK:n välinen finaalisarja on tarjonnut ainoastaan siistiä peliä: "Kunnioitus on niin korkea molemmin puolin, ettei kukaan haluakaan mitään ylilyöntejä"

LIIGA / Haastattelu
Lindsten jäi Tuulolan taklauksen alle.

Kärppien ja HPK:n välistä finaalisarjaa pelataan täydet seitsemän ottelua, kun HPK otti kuudennessa finaaliottelussa 1−0-voiton. Sarja on ollut tasainen, mutta myös erittäin siisti. Molemmat valmentajat ovat kehuneet vastustajaa likimain kilvan otteluiden jälkeen, eikä kaukalossakaan ole nähty ylilyöntejä.

Kuudennessa ottelussa oli kenties sarjan dramaattisin tilanne, kun Kärppien Jasper Lindsten jäi hetkeksi jäähän makaamaan Eetu Tuulolan taklauksen jälkeen. Lindsten pääsi vaihtoaitioon, kävi pukuhuoneessa huollettavana ja palasi takaisin peliin. Siinäkin tilanteessa oli epäonnea törkeyden sijaan. 

− Tässä on kaksi joukkuetta, jotka pelaavat erittäin siistiä peliä ja nopeaa lätkää. Siinä harvemmin ehtii tulla mitään ylilyöntejä. Kunnioitus on niin korkea molemmin puolin, ettei kukaan haluakaan mitään ylilyöntejä, Tuulola totesi ottelun jälkeen.

Tuulolan mukaan ennen ottelua joukkueesta huokui itseluottamus. Kaikki tiesivät oman roolinsa ja sen, mitä voiton eteen on tehtävä.

− Puhuimme ennen peliä, että pelaamme toisillemme. Oli tämä sitten viimeinen peli tai ei, niin taistellaan viimeiseen saakka, Tuulola kertoi.

Kuudenteen otteluun HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen muutti ketjukoostumuksia. Tuulola vaihtoi kanadalaisen Philippe Cornet'n kanssa paikkoja ja HPK-kasvatin uusi paikka oli nelosketjussa.

− Saimme laajuutta jokaiseen kenttään. Meillä on se hienoa, että ei ole väliä kuka pelaa missäkin ketjussa. Jokainen osaa täyttää oikean roolin, Tuulola kuvaili.

Entä mitä ajatuksia tuleva seitsemäs ja ratkaiseva finaaliottelu Tuulolassa herättää?

− Hienoa, että päästään mittelemään uudestaan do or die -peli.

» Lähetä palautetta toimitukselle